Formula 1, Silverstone. O nouă victorie categorică pentru Verstappen, dar Norris și McLaren au produs surpriza!
09.07.2023
        
Distribuie acest articol!   

Marele Premiul al Marii Britanii, etapa a zecea din actualul sezon de Formula 1, s-a disputat în acest sfârșit de săptămînă, pe circuitul de la Silverstone. Red Bull și Max Verstappen au pornit ca principali favoriți, după ce au dominat cu autoritate prima parte a campionatului.

De altfel, toate cursele disputate până acum fuseseră câștigate de Red Bull. Campionul en tire și liderul la zi Max Verstappen și-a trecut în cont șapte victorii (Bahrain, Australia, Miami, Monaco, Spania, Canada și Austria), iar coechipierul său Sergio Perez, două (Arabia Saudită și Azerbaijan).

În mod previzibil, Max a fost cel mai rapid în calificări, reușind cel de-al șaptelea pole position de anul acesta și al cincilea consecutiv.

Performerii calificărilor au fost însă cei de la McLaren, care au reușit să surprindă pe toată lumea la Silverstone. Lando Norris a completat prima linie, în timp ce Oscar Piastri a fost al treilea pe grila de start.

Norris a fost mai rapid și la start, însă după doar cinci tururi lucrurile reveneau la normal, atunci când Verstappen a preluat șefia.

Un safety car introdus în a doua jumătate a cursei l-a propulsat pe Lewis Hamilton până pe poziția a treia și a generat, mai apoi, un ”duel britanic” pentru poziția a doua, între acesta și Lando Norris.

Verstappen și-a trecut în cont o nouă victorie categorică, a șasea consecutivă și a 43-a din carieră. Norris a produs surpriza cu această poziție secundă, iar Hamilton a completat podiumul.

Clasament piloți: 1. M. Verstappen 255 p., 2. S. Perez 156 p., 3. F. Alonso 137 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 411 p., 2. Mercedes 203 p., 3. Aston Martin Mercedes 181 p.

Următoarea etapă este programată pe 23 iulie: Marele Premiu al Ungariei, la Hungaroring.

Distribuie acest articol!