IAA Mobility 2023. Salonul de la München își deschide porțile peste două luni
06.07.2023
        
Distribuie acest articol!   

Salonul auto de la Frankfurt, cândva cel mai mare din Europa și unul dintre cele mai importante pe plan mondial, a dispărut de pe firmament. De fapt, a fost mutat la München, unde, sub genericul IAA Mobility, s-a reinventat ca eveniment dedicat mobilității moderne.

La prima ediție bavareză, desfășurată în 2021, au participat peste 400.000 de vizitatori și aproape 750 de expozanți. A doua ediție IAA găzduită de München este programată peste doar două luni, în perioada 5-10 septembrie 2023.

Într-un context nu tocmai favorabil și în plină perioadă de schimbări majore pentru industria auto germană, saloanele auto, în accepțiunea lor clasică, au înregistrat un puternic declin în ultimii ani. În acest context, mulți se întreabă la ce ar trebui să ne așteptăm de la IAA 2023.

Întâi de toate, trebuie avut în vedere că, prin tradiție, este evenimentul ”de casă” al celei mai puternice industrii auto pe ce continent și unul dintre jucătorii majori la nivel global, industria germană.

Pentru a înțelege noul concept, trebuie să ne reamintim prima ediție, care a avut evenimente clasică, în hale expoziționale, dar și standuri în locurile emblematice din oraș.

Ca și la ediția trecută, spectacolul va depăși cu mult tema automobilului. Organizatorii vor să facă din IAA o „platformă globală de referință, nu numai pentru mobilitate, ci și pentru durabilitate și tehnologie”.

Dar să rămânem în domeniul auto și să aruncăm o privire asupra listei cu producătorii de automobile care și-au confirmat prezența cu standuri oficiale: BMW, BYD, Ford, Leapmotor, Mercedes, Mini, Opel, Renault, Grupul Volkswagen (Audi, Bentley, Cupra, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda și Volkswagen). Lor li se vor alătura câteva nume mari din lumea furnizorilor de echipamente și subansamble, precum Bosch, Brose, Continental, Forvia Hella, Hyundai Mobis, Magna, Mahle, Siemens, Webasto, ZF.


CITEȘTE ȘI:
Corespondență de la Salonul Auto de la München. IAA MOBILITY 2021 – cele mai spectaculoase imagini
Opel va prezenta noua Astra electrică în toamnă, la Salonul de la München

Distribuie acest articol!