Dacia își va extinde gama cu un nou mini-SUV
30.09.2023
        
Distribuie acest articol!   

După Duster și Bigster, Dacia își va extinde oferta de SUV-uri cu un crossover urban. Va fi un concurent direct pentru Fiat 600 și Jeep Avenger, care va dispune și de variante electrice sau hibrid.

Nou model vine să completeze gama Dacia, care nu a avut niciodată un succes atât de mare ca în ultimii ani.

Sandero este modelul cu cel mai mare succes de la Dacia, însă la succesul brandului au contribuit din plin și prima mașină electrică vândută sub acest brand, Spring, precum și Jogger, primul hibrid Dacia. Reînnoirea codului stilistic a contribuit și ea la impulsionarea vânzărilor.

În general, strategiile implementate la Dacia în ultimii ani au dat roade. Marja de profit este de 15% și doar Ferrari și Porsche au un procent mai mare!

O poveste frumoasă care nu ar trebui să se termine prea curând, având în vedere că Dacia își va continua ofensiva prin lansarea de noi produse, în următorii ani. Astfel, următoarea noutate așteptată la Dacia va fi a treia generație Duster.

Principalul obiectiv este însă extinderea gamei, pentru a acoperi cât mai multe categorii și segmente de piață. SUV-ul familial Bigster va sosi în 2024, alături de un sedan compact care ar putea fi numit Nova.

O altă noutate absolută în gama Dacia ar urma să fie modelul cu nume de cod „Mini Ster”. Va fi un crossover urban oferit ca alternativă mai compactă și mai accesibilă la Duster.

Ofertele s-au înmulțit în ultima perioadă, în această categorie, iar Dacia vrea să-și ia partea leului, în condițiile în care Sandero Stepway nu este suficient în această categorie reprezentată de modele precum Jeep Avenger sau Fiat 600.

Dacia dezvoltă un model complet nou, însă marea întrebare vizează alegerea motorizării – benzină, electric sau hibrid? Având în vedere imensul succes pe care Dacia îl are și în afara Europei, este greu de imaginat că propulsia termică va fi abandonată.

Răspunsul nu îl vom afla mai devreme de 2026, când se pare că micul SUV Dacia va ajunge pe benzile de producție.


CITEȘTE ȘI:
Încă două modele noi Dacia, pe lângă Bigster, până la finele lui 2025
Dacia Duster 3 – când și cu ce noutăți vine

Distribuie acest articol!