Hummer are un consum uriaș, chiar și în varianta electrică
23.09.2023
        
Distribuie acest articol!   

Constructorii americani nu se dezmint în privința consumului nici măcar când vorbim despre automobilele electrice! Cifrele oficiale de consum pentru enormul Hummer EV arată că acesta înghite energie cât pentru două mașini electrice normale!

Hummer EV consumă mult mai multă energie decât un Renault Zoe sau o Dacia Spring. Știam asta încă de la începutul anului 2022, când documentele au făcut posibilă descoperirea primelor cifre de consum ale imensului pick-up 100% electric.

Hummer și coloșii săi extrem de gurmanzi au devenit în timp subiect de glume, una dintre cele mai cunoscute fiind cea cu recomandarea de oprire a motorului în timpul alimentării, pentru a nu zăbovi în pompă… la infinit. La un moment dat, marca americană a dispărut de pe piață, după ce devenise ”incorect politic” din cauza imenselor motoare termice.

Apoi Hummer s-a relansat, ca producător de vehicule electrice. La momentul respectiv s-a vehiculat un consum mediu de 44,6 kWh/100 km pentru versiunea echipată cu cele mai mari baterii (212,7 kWh). Adică mai mult decât dublu, comparativ cu un model electric familial!

EPA (Agenția pentru Protecția Mediului) a publicat acum cifrele de consum. Este vorba de organizația care evaluează consumul automobilelor noi de pe piața americană, după un standard diferit de WLTP, existent pe piața europeană.

Noile cifre par ceva mai puțin proaste decât cele avansate la începutul anului 2022, dar trebuie precizat că ele se referă la varianta echipată cu baterie cu 20 de module (capacitate de aproximativ 170 kWh), nu la cea cu baterie mare, care cântărește mai mult de patru tone! Cifrele de consum EPA pentru Hummer EV echipat cu anvelope pentru toate suprafețele sunt de 41,9 kWh/100 km în utilizare mixtă și 46,5 kWh/100 km pe autostradă.

Astfel Hummer electric este al doilea cel mai prost vehicul electric nou de pe piața din Statele Unite, din punct de vedere al consumului. ”Campionul” rămâne Lordstone Endurance, un pick-up electric pentru care EPA indică un consum mixt de 43,6 kWh/100 km.


CITEȘTE ȘI:
Care este autonomia ideală pentru o mașină electrică?
Primul exemplar Hummer electric, vândut pentru 2,5 milioane de dolari

Distribuie acest articol!