Formula 1, Austin. Încă o victorie Max Verstappen!
22.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

Cu ambele titluri adjudecate, sezonul 2023 din Formula 1 se apropie de final. Marele circ a trecut Atlanticul, unde sunt programate nu mai puțin de patru runde. Prima dintre ele s-a derulat la acest sfârșit de săptămână, la Austin.

Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii a programat sâmbătă cursa de sprint.

Plecat din pole position, campionul mondial Max Verstappen (RedBull) a câştigat cursa sprint. El a fost urmat pe podium de Lewis Hamilton (Mercedes) și Charles Leclerc (Ferrari).

Olandezul a fost cel mai rapid și în calificările pentru cursa de duminică, însă pentru că a depășit limitele pistei, a fost retrogradat pe poziția a șasea pe grilă. În aceste condiții, din prima poziție a plecat Charles Leclerc (Ferrari),  aflat la al 21-lea pole din carierp și al treilea în actualul sezon.

Leclerc a fost depășit la start de Lando Norris (McLaren), iar mai apoi și de Lewis Hamilton. După 11 tururi, monegascul a cedat și în fața lui Verstappen, care a făcut o o frumoasă cursă de recuperare.

La mijlocul cursei, Max Verstappen era deja lider și, practic, zarurile erau deja aruncate. Singurul moment de atracție, până la finalul cursei, a fost duelul dintre Hamilton si Norris, pentru poziția a doua, câștigat de pilotul Mercedes.

Verstappen a bifat astfel a 50-a victorie din carieră și al 15-le succes anul acesta.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 466 p., 2. Sergio Perez 238 p., 3. Lewis Hamilton 219 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull 704 p., 2. Mercedes 358 p., 3. Ferrari 327 p.

Următoarea cursă este programată peste doar o săptămână, pe 29 octombrie, în Mexic.


UPDATE 23 octombrie 2023: Lewis Hamilton și Charles Leclerc au fost descalificați, deoarece monoposturile lor nu au trecut verificările de după cursă. În urma acestei decizii, Lando Norris (locul 3), va urca pe locul 2, iar Carlos Sainz (locul 4) va urca pe 3.

Distribuie acest articol!