Formula 1, Qatar. Max Verstappen este triplu campion mondial!
08.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

Încet dar sigur, sezonul 2023 din Formula 1 se apropie de final. În acest weekend s-a disputat Grad Prix-ul din Qatar, după care Marele Circ mai are de disputat doar cinci curse.

După ce, în runda precedentă, cea din Japonia, Red Bull și-a adjudecat titlul la constructori, acum a fost rândul lui Max Verstappen să își treacă în cont puținele puncte care îi mai lipseau pentru a-și asigura matematic cel de-al treilea titlu suprem la piloți.

Și a făcut-o încă din cursa de sprint de sâmbătă, pe care a terminat-o pe poziția secundă. El a egalat astfel unul din recordurile lui Michael Schumacher, devenind campion cu șase curse înainte de finalul sezonului.

Performerii cursei de sprint au fost însă cei de la McLaren, care au ocupat celelalte poziții de pe podium. Oscar Piastri a fost astfel la primul succes major în Marele Circ, în timp ce coechipierul său Land Norris a completat podiumul de sâmbătă.

Duminică, Max a plecat în cursă din pole position. El a fost urmat pe grilă, în această ordine, de Geroge Russell, Lewis Hamilton (Mercedes) și Fernando Alonso (Aston Martin Mercedes).

Campionul a dominat cursa cu autoritate și în final a bifat a 14-a victorie stagională. Un acroșaj petrecut imediat după start, între piloții Mercedes, l-a scos din cursă pe Hamilton, iar lui Russell i-a anulat șansele la podium.

În aceste condiții, podiumul a fost completat din nou de cei de la McLaren, o echipă în plin reviriment.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 433 p., 2. Sergio Perez 224 p., 3. Lewis Hamilton 194 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull 657 p., 2. Mercedes 326 p., 3. Ferrari 298 p.

Următoarea cursă este programată pe 22 octombrie, în SUA, la Austin, Texas (cu sprint).

Distribuie acest articol!