A doua generație Skoda Enyaq va beneficia de un salt tehnologic considerabil
09.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Așteptată cel mai târziu pentru 2028, a doua generație a primului SUV 100% electric de la Skoda va adopta noua platformă SSP a Grupului Volkswagen. Este de așteptat ca, până atunci, tehnologia să fi progresat destul de mult.

Enyaq există în gama Skoda din 2020. ”Verișor” cu Volkswagen ID.4 și Audi Q4, oferă un spațiu interior ceva mai generos decât aceste modele și se poate lăuda cu cifre de vânzări relativ onorabile.

În 2023 s-au vândut 54.000 de exemplare, în creștere cu 41% față de prima jumătate a anului precedent, într-un context în care vânzările modelului Volkswagen ID.4 nu satisfac constructorul din Wolfsburg.

Recent actualizat cu un nou motor spate, pentru versiunile de bază și high-end, precum și cu baterii îmbunătățite, Enyaq este de așteptat să rămână în oferta Skoda pentru cel puțin șapte ani. Va avea parte și de obișnuitul facelift de la mijlocul carierei, peste un an sau cel mult doi.

Apoi va face loc celei de-a doua generații, despre care jurnaliștii englezi de la Autocar au dezvăluit în avans câteva detalii interesante.

A doua generație Enyaq se va baza pe noua arhitectură tehnică SSP, care va înlocui actuala platformă electrică MEB. Așteptată în a doua parte a deceniului, pentru aproape toate modelele electrice ale Grupului Volkswagen, această platformă va oferi acces la tehnologie de ultimă oră, cu o arhitectură electrică de 800 de volți.

Viteza de încărcare rapidă se va îmbunătăți foarte mult – vorbim de un salt al nivelului de încărcare de la 10 la 80% în doar 12 minute, cu curent continuu, față de mai mult de 30 de minute, în prezent. Designul său ar trebui să fie inspirat de cel al recentului concept Vision 7S, la fel ca următorul SUV cu șapte locuri de la Skoda.

la fel ca și actualul Enyaq, a doua generație va împărtăși în continuare tehnologia cu modele similare de la Volkswagen, Audi și, probabil, Cupra.


CITEȘTE ȘI:
Grupul Volkswagen va introduce SSP, o platformă tehnică pentru toate mărcile și modelele din portofoliu
Skoda: șase noutăți electrice, în următorii trei ani. Dar înainte de toate, noile generații Superb și Kodiaq

Distribuie acest articol!