Tesla Model Y facelift, o noutate mult așteptată
12.01.2024
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai important model din gama Tesla, SUV-ul Model Y se pregătește pentru facelift. Este așteptată o transformare destul de profundă în 2024, după rețeta văzută deja la Model 3.

Reamintim, anul trecut, Tesla a lansat versiunea facelift a sedanului Model 3, după patru ani de la lansarea acestuia pe piață. A fost o actualizare care a sporit considerabil vânzările modelului familial.

Constructorul american a livrat circa 1,8 milioane de vehicule în întreaga lume, în 2023. Acum este momentul pentru revizuirea de la mijlocul carierei pentru actuala generație a celui mai bine vândut model din gamă, Y.

Potrivit jurnaliștilor Bloomberg care citează surse interne Tesla care au dorit să își păstreze anonimatul, Model Y facelift ar trebui să ajungă în China la jumătatea anului 2024. SUV-ul electric ar trebui, prin urmare, să treacă la versiunea nouă, peste tot în lume, începând cu această dată.

Jurnaliștii Bloomberg vorbesc despre transformări importante, care, în mod logic, să fie apropiate de cele văzute pe Model 3 facelift. Partea frontală va fi reproiectată, la fel ca luminile spate, parașocurile și volanul.


CITEȘTE ȘI:
Tesla Model 3 facelift. Update binevenit
”Lupta de clasă”: Tesla Model Y versus Dacia Sandero

De asemenea, este așteptat un ecran tactil central mai mare, un hardware mai bun și chiar suspensia modificată.

Apropo de cifrele înregistrate pe 2023, Tesla a anunțat că a încheiat anul cu 1.845.985 unități produse și 1.808.581 unități livrate la nivel mondial. Cea mai mare parte o reprezintă Modelele 3 și Y, cu 1.775.159 de unități produse, respectiv 1.739.707 unități livrate.



Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!