Tesla Model 3 facelift. Update binevenit.
02.09.2023
        
Distribuie acest articol!   

Mult așteptata împrospătare a (deocamdată) celui mai mic model Tesla a fost, în sfârșit, prezentată oficial. Designul sedanului electric american evoluează interesant, la fel ca tehnologia și autonomia. Prețul, în schimb, nu păstrează același ritm de creștere, ceea ce ar putea da noi bătăi de cap concurenței.

Livrările vor debuta la finele lunii viitoare, începând cu piețele din Europa și Orientul Mijlociu.

Cea mai accesibilă opțiune Tesla a permis adoptarea mobilității electrice avansată din punct de vedere tehnologic de către un public mai larg și a contribuit enorm la schimbarea percepției asupra vehiculelor electrice.

Model 3 este considerat o referință absolută în categoria mașinilor electrice de familie, datorită prețului foarte bun în raport cu ce oferă, cât și grație autonomiei și a dotărilor din echiparea standard.

La șase ani de la apariție, timp în care s-au produs peste două milioane de unități, este timpul unei împrospătări. Noul model 3 cu facelift își va face debutul public peste doar câteva zile, în cadrul Salonului de la München – IAA Mobility 2023.

Designul exterior este ceva mai rafinat, cu partea frontală redesenată, o nouă semnătură luminoasă și numele mărcii scris în spate, în locul emblemei. Totuși, nu există nicio revoluție la Model 3 facelift, care nu se va diferenția chiar ușor de versiunea inițială, din punct de vedere estetic.

Își păstrează proporțiile știute, cu toate că a crescut în lungime cu 2,6 cm, până la 4,72 metri. Și chiar dacă silueta nu a evoluat, coeficientul aerodinamic este îmbunătățit, fiind acum 0,219, față de 0,23.

Spiritul binecunoscut nu s-a schimbat nici în interior. Ecranul tactil central de 15,4 inchi are o calitate mai bună și există un sistem audio mai eficient (cu 9 difuzoare pe varianta de bază și 17 difuzoare pe varianta Long Autonomy). Tesla vorbește despre o îmbunătățire a calității la finisaje și la izolația fonică.

Tot la interior există o nouă iluminare ambientală personalizabilă. Pasagerii din spate au la dispoziție un display de 8 inchi cu control climatic integrat, ventilație și divertisment, la fel ca la Model S și Model X. Volumul portbagajului este de 682 litri.

Pentru moment, Model 3 restilizat este disponibil în versiunea de bază Propulsion și într-o variantă Long Range cu două motoare. Model 3 Performance nu mai este în ofertă, dar ar putea reveni în curând. Prețuri de plecare: 42.990 euro (pentru RWD Standard Range, tracțiune spate, autonomie 513 km, încărcare DC până la 170 kW), respectiv 50.990 de euro (pentru AWD Long Range, tracțiune integrală, autonomie 629 km, încărcare DC până la 250 kW).

Deși strâns legat de Model 3, SUV-ul Model Y nu va fi revizuit deocamdată, însă este de așteptat să nu treacă prea mult timp până când vom vedea o revizuire și în cazul acestuia.

Distribuie acest articol!