Cifre proaste, în continuare, pentru vânzările de automobile electrice, în Europa
19.08.2024
        
Distribuie acest articol!   

Vânzările de mașini electrice noi au scăzut în Europa, în iulie. Pe de altă parte, în China și Statele Unite, această categorie a înregistrat progrese.

Creșterea puternică a segmentului BEV, cea a automobilelor 100% electrice, este pe cale să devină o amintire în Europa. După cifrele excelente înregistrate până la sfârșitul anului trecut, cele din 2024 indică o stagnare și chiar o scădere.

În prima jumătate a anului curent, vânzările de automobile electrice au crescut cu doar 1,3%, în timp ce piața europeană de automobile a avut per ansamblu o creștere de 4,5%.

Luna trecută a păstrat aceeași tendință, ba chiar a înregistrat scăderi pe unele piețe majore de pe continent, ca de pildă în Franța (-7,8%) sau Germania (-12%). Și este puțin probabil ca lucrurile să se îmbunătățească, odată cu impactul viitoarelor taxe de import pentru mașinile electrice fabricate în China.

După o creștere de 8% în jumătate de an în Statele Unite, vânzările de mașini electrice noi au avut un salt de 7,1% în iulie, în America de Nord (Statele Unite și Canada).

În ceea ce privește vânzările globale de vehicule electrificate (hibrizi plug-in și modele 100% electrice), acestea au crescut cu 21% conform Reuters, care citează cifre de la Rho Motion, pentru luna iulie. Din păcate, sursa nu oferă mai multe detalii referitoare la distribuția între modelele plug-in hibrid și 100% electrice, la aceste cifre.

Ar fi fost interesant de văzut și din această perspectivă, mai ales că în China creșterea din iulie a fost de 31%, cu un volum care a totalizat nu mai puțin 0,88 milioane de vehicule electrice și hibrid plug-in!


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!