Lumea cu susul în jos? Elon Musk apără mașinile termice, în timp ce șeful Volkswagen vrea să le interzică
21.08.2024
        
Distribuie acest articol!   

Elon Musk apără mașinile termice, în timp ce șeful Volkswagen vrea să le interzică. Aceste recente luări de poziție se consemnează după ce, ani de zile, dezbaterile referitoare la mașinile electrice a făcut valuri în rândul producătorilor. S-a întors lumea pe dos?

Omul din fruntea companiei Tesla declară mai nou că trebuie salvată industria petrolieră. În același timp, CEO-ul Volkswagen, Oliver Blume, le spune jurnaliștilor de la Welt că Uniunea Europeană trebuie să adopte reglementări care să oblige producătorii să treacă la producția de mașini electrice.

Iată situația uluitoare în care ne aflăm în prezent. Și asta pentru că încă nu este clar încotro se îndreaptă industria auto, pe principalele sale piețe.

Grupul german realizează în prezent majoritatea profiturilor cu modelele termice, în timp ce vânzările sale de electrice au scăzut semnificativ în Europa, de la începutul anului 2024. Pe de altă parte, aproape că a devenit o obșnuință ca Elon Musk să surprindă cu declarațiile sale.

Nu toți producătorii sunt de acord cu mașina electrică. Unii doresc să vândă în continuare modele termice sau măcar hibride, precum Toyota. La rândul său, Tesla este în mod evident cunoscută doar pentru comercializarea de mașini electrice. Prin urmare, este de presupus că șeful său, Elon Musk, sprijină această propulsie.

Ei bine, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa, ci dimpotrivă. După anunțarea sprijinului său financiar pentru candidatul republican Donald Trump în alegerile prezidențiale americane, omul de afaceri este din nou la știri. De data aceasta a făcut remarci uluitoare în apărarea industriei petroliere, sector pe care îl criticase în mai multe rânduri, în trecut. Totul s-a întâmplat în timpul unei conversații cu Donald Trump, transmisă în direct pe rețeaua sa de socializare.

Iar Oliver Blume, CEO al Grupului Volkswagen, a insistat asupra necesităţii ca Uniunea Europeană să adopte reglementări mai restrictive pentru a încuraja trecerea la maşinile electrice. Însă recunoaște, totuși, că grupul său încă mai face majoritatea profiturilor cu vehiculele termice.

Războiul dintre susținătorii mașinilor electrice și cei ai propulsiei termice este departe de a se încheia!


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!