Mașina Anului 2025 - primele modele nominalizate
08.08.2024
        
Distribuie acest articol!   

A pornit la drum o nouă ediție a unuia dintre cele mai apreciate trofee din industria auto europeană, Mașina Anului. Ca de fiecare dată, prima etapă include ”lista lungă”, cu modelele nominalizate.

Competiția este în prezent un foarte important vector de comunicare pentru producătorul care reușește să cucerească titlul Mașina Anului.

Lista mașinilor care vor concura pentru prestigiosul titlu este formată din modele deja puse în vânzare sau care vor fi comercializate în cel puțin cinci țări europene, până la sfârșitul anului.

Deocamdată pe listă sunt 41 de candidate, de la 29 de mărci diferite și, după cum se poate vedea, mărcile chineze devin din ce în ce mai numeroase. Lista finală cu toate modelele candidate va fi dezvăluită pe 15 noiembrie, iar prima selecție va avea loc pe 22 noiembrie.

Câștigătoarea va fi desemnată dintr-o listă scurtă, de șapte finaliste, pe baza voturilor a 59 de jurați, jurnaliști de specialitate, din 22 de țări europene.

Dar care sunt favoritele ediției 2025? Foarte greul de spus, având în vedere că lista candidatelor este eterogenă și include diverse SUV-uri, câteva modele de oraș, break-uri, sedanuri și chiar modele sport.

Pe listă sunt deja 25 de modele electrice. Producătorul cu cei mai mulți candidați este deocamdată Renault, cu trei modele: R5, Rafale și Symbioz.

Există, totuși, unele favorite, precum noul R5 E-Tech, dar și surprize, gen MG3 sau Kia EV3. La capitolul noutăți absolute, trebuie menționate Cupra Terramar, MG Cyberster sau Opel Frontera.

Candidatele la titlul Mașina Anului 2025

Alfa Romeo Junior
Audi Q6 e-tron
BMW X2/iX2
BYD Seal U
Citroën C3/ë-C3
Citroën C3 Aircross
Cupra Tavascan
Cupra Terramar
Dacia Duster
Fiat Grande Panda
Ford Explorer
Ford Tourneo Courier
Hyundai Inster
Hyundai Santa Fe
KGM Torres
Kia EV3
Lexus LBX
Maserati GranTurismo
Maserati Grecale
Mazda CX-80
MG3
MG Cyberster
Mini Cooper SE
Mini Countryman
Opel Grandland
Opel Frontera
Polestar 3
Polestar 4
Porsche Macan
Renault 5
Renault Symbioz
Renault Rafale
Škoda Superb
Škoda Kodiaq
Smart #3
Suzuki Swift
Toyota Land Cruiser
Volkswagen Passat
Volkswagen Tiguan
Volvo EX90
Xpeng G6

Reamintim, anul acesta trofeul a fost câștigat de Renault Scenic E-Tech. Podiumul a fost completat de BMW Seria 5 și Peugeot 3008.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!