Primul Ferrari electric, planificat pentru 2025
05.08.2024
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari se pregătește pentru o nouă eră, care va debuta odată cu lansarea primului său model complet electric, programat pentru sfârșitul anului 2025. Va fi un moment de cotitură pentru celebrul constructor, mereu asociat cu motoarele pe cât de puternice, pe atât de zgomotoase.

Ferrari începe electrificarea cu acest nou model, ale cărui prototipuri, sub conducerea lui Benedetto Vigna, au acumulat deja câteva mii de kilometri. Asamblat în noua clădire E a fabricii de la Maranello, promite să îmbine eleganța cu performanța, rămânând în același timp fidel identității mărcii.

Apropo de teste, Benedetto Vigna, CEO Ferrari, a declarat: „Avem piloți de teste printre primii noștri clienți, ceea ce ne oferă o perspectivă valoroasă”. Interesantă afirmație, având în vedere că piloții de teste sunt obișnuiți mai degrabă cu mirosul de benzină și cu vuietul motoarelor, fiind mai puțin dispuși să aprecieze liniștea ”de biserică” a unui automobil electric.

Noua clădire E, dedicată asamblării automobilelor electrice, este situată în nordul ansamblului istoric de la Maranello. Vigna a explicat că ridicarea acestei clădiri a fost o necesitate, pentru a dezvolta și produce noile tehnologii necesare unei mașini electrice.

Decizia de a investi într-o astfel de infrastructură arată importanța pe care Ferrari o acordă acestui proiect. O întrebare rămâne, totuși, fără răspuns: cum va reuși Ferrari, cu toată reputația sa, să se reinventeze fără să-și altereze ADN-ul? Managerii brandului rămân discreți, preferând sa joace cartea misterului.

Detaliile tehnice, de la configurația grupului propulsor, până la performanțele specifice, vor rămâne necunoscute până la sfârșitul anului viitor. 

Pe de altă parte, adoptarea timpurie a tehnologiei KERS din Formula 1, urmată de trecerea la hibrizi, cu SF90 Stradale, demonstrează impresionanta capacitatea Ferrari de a integra tehnologii moderne fără a-și pierde identitatea.

Conform speculațiilor, primul Ferrari electric ar urma să fie disponibil la prețul de aproximativ 450.000 de euro, deci nu va fi un model tocmai accesibil. De altfel Ferrari a știut întotdeauna să dea modelelor sale o aură de exclusivism. Și nu are de ce să facă excepție cu prima sa creație 100% electrică!


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!