Skoda Elroq. Primele schițe cu viitorul SUV compact 100% electric
11.09.2024
        
Distribuie acest articol!   

Următorul model complet nou în gama Skoda va fi un SUV electric compact. Elroq reprezintă un nou pas pentru brandul ceh și din perspectiva designului, deoarece introduce un nou look, în special la partea frontală, care se va regăsi pe viitoarele modele Skoda.

Însă chiar dacă Skoda introduce un nou stil, odată cu Elroq, liniile generale ale modelelor sale vor rămâne, în general, clasice.

Noul limbaj de design se numește „Modern Solid” și se distinge prin „Tech-Deck Face”. Altfel spus, dacă profilul este mai degrabă clasic, partea din față și spatele se remarcă prin faptul că s-a renunțat la clasicul logo, înlocuit cu numele Skoda, pur și simplu scris cu litere.

De asemenea, trebuie remarcată dispariția grilei tradiționale, înlocuită cu o bandă subțire care unește cele două grupuri optice. Acestea din urmă încorporează semnătura luminoasă și sunt dublate în partea inferioară de două faruri suplimentare, cele care de fapt asigură iluminarea căii de rulare.

Schițele publicate de Skoda ne permit să ne formăm o primă idee despre aspectul general al viitorului SUV compact. Însă trebuie să avem în vedere că desenele au proporțiile mult modificate, iar versiunea de producție va avea un aspect general nu tocmai atât de revoluționar.

Elroq se va poziționa în gamă între mezinul Epik, care ar trebui să apară pe parcursul anului viitor, și Enyaq.

Deși interiorul nu a fost încă dezvăluit oficial, se știe deja că tabloul de bord este inspirat de la fratele mai mare Enyaq. Va avea un ecran central de 12,9 inchi, dar șoferul va trebui să se descurce cu un instrumentar relativ mic, cu diagonala de doar 5 inchi.

În ceea ce privește motoarele și acumulatorii, clienții vor putea opta între trei capacități ale bateriei, de 52, 59 și 77 kWh, pentru o autonomie care variază între 350 și 550 km (WLTP). Motoarele vor avea puteri de 170, 204, 285 și 300 CP.

Noul venit în gama Skoda va fi dezvăluit în octombrie, cu câteva zile înainte de Salonul de la Paris, apoi își va face debutul public la evenimentul din capitala Franței, care este programat în perioada 14-20 octombrie 2024.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!