Hyundai și Škoda tatonează împreună soluții pentru utilizarea hidrogenului
06.10.2024
        
Distribuie acest articol!   

În timpul Summitului de afaceri Coreea – Cehia, care a avut loc în urmă cu câteva zile, la Praga, Republica Cehă, Hyundai și Škoda au semnat un memorandum de înțelegere pentru realizarea unui viitor ecosistem în jurul hidrogenului.

Acest parteneriat dintre Hyundai și Škoda își propune să studieze adoptarea sistemelor și tehnologiilor cu celule de combustibil (fuel cell) cu hidrogen, soluții eficiente energetic pentru proiecte și produse de mobilitate, dar și explorarea oportunităților din ecosistemul hidrogenului și lanțul său valoric, dincolo de soluțiile de mobilitate.

„Parteneriatul nostru cu Grupul Škoda urmărește să accelereze adoptarea hidrogenului, care ar contribui la progresul tehnologiei hidrogenului și a neutralității carbonului pe piețele globale, inclusiv în Republica Cehă”, a spus Ken Ramírez, vicepreședinte executiv, responsabil cu dezvoltarea vehiculelor comerciale și a hidrogenului de la Hyundai Motor Company,. Acesta a continuat: „Împreună cu Grupul Škoda, ne străduim să conducem afacerea cu hidrogen în creștere, creând sinergii pozitive între tehnologia noastră cu celule de combustibil și produsele și proiectele de mobilitate ale Grupului Škoda”.

Hyundai și Škoda împărtășesc ideea că hidrogenul va fi un pilon esențial al mobilității durabile. Ca parte a colaborării lor, se așteaptă ca Hyundai să-și împărtășească sistemul și tehnologia cu pile de combustibil cu hidrogen, permițând Škoda să dezvolte vehicule cu hidrogen pe piețele din întreaga lume unde marca este prezentă, inclusiv în Republica Cehă.

Hyundai și Škoda vor explora, de asemenea, aplicațiile sistemelor de celule de combustibil cu hidrogen pentru alte utilizări decât mobilitatea, bazându-se pe expertiza Hyundai în tranziția energetică și aplicațiile hidrogenului în sectoarele de mobilitate și energie.

Parte a grupului Hyundai Motor, o subsidiară dedicată promovării valorii hidrogenului sub marca comercială HTwo, pune accent pe dezvoltarea tehnologică și pe importanța companiei în această direcție, subliniind că nu este doar un aspect marginal pentru Hyundai. Grupul se bazează pe cei 20 de ani de experiență în tehnologia pilelor de combustibil cu hidrogen.

Hyundai este prezentă și în Cehia, la Nošovice, cu o fabrică fondată în 2008 care are o capacitate de producție de 350.000 de vehicule pe an, reprezentând cea mai mare investiție străină din Republica Cehă.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!