Audi anunță primul A6 electric
23.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat zilele acestea, la Salonul Auto de la Shanghai, conceptul A6 e-tron anunță iminenta lansare a unei noi limuzine electrice Audi, care se va alătura recent lansatului e-tron GT. Viitorul A6 e-tron va va fi un concurent direct cu Tesla Model S.

Audi are deja un sedan electric în gamă, e-tron GT. Un model foarte sportiv care din punct de vedere tehnic împarte aceeași platformă cu Porsche Taycan. Așa că a sosit momentul și pentru un sedan de lux cu zero emisii în gama constructorului de la Ingolstadt.

Ca poziționare, viitorul A6 electric nu va ținti atât de sus precum noul Mercedes EQS, care la ora actuală reprezintă luxul suprem în categoria electromobilității. Pe de altă parte, nu se va adresa nici amatorilor de sportivitate, precum GT e-tron.

Construit pe noua platformă electrică PPE (Premium Platform Electric), destinată modelele electrice de mari dimensiuni, conceptul A6 e-tron afișează proporții de fastback. Silueta pare mai mare decât cea a lui A7 Sportback, dar mult mai puțin atletică decât la GT e-tron.

Reține atenția semnătura luminoasă din spate, cu LED. Desfășurată pe toată lățimea mașinii, încorporează cele patru inele ale logo-ului Audi.

La fel ca în cazul platformei de performanță J1, de la Taycan și GT e-tron, platforma PPE, care va fi utilizată pentru versiunea de producție a lui A6 e-tron și nu numai, va funcționa la 800 de volți, ceea ce va facilita sistemele de încărcare rapidă.

Distribuie acest articol!