Nissan raportează pierderi masive!
13.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Nissan a dat publicității rezultatele pentru anul fiscal 2020-2021. Pierderile înregistrate au atins 1,13 miliarde de euro, de trei ori mai mari față de anul fiscal precedent!

După scandalul soldat cu debarcarea lui Carlos Ghosn, situația Alianței Renault Nissan Mitsubishi continuă să fie complicată. Dacă Grupul Renault încearcă o relansare în forță, sub bagheta lui Luca de Meo, Mitsubishi a pierdut teren pe piața europeană, iar Nissan înregistrează rezultate tot mai catastrofale! Bilanțul pe ultimul al financiar indică fără echivoc o situație ”în roșu”.

Efectele pandemiei și procesul de reînnoire a gamei de modele, aflat în plină desfășurare, au complicat evoluția mărcii Nissan în Europa, în ultimul an. Peste toate s-a suprapus criza semiconductoarelor, care a afectat puternic procesul de producție, în ultimele luni.

Totuși, există și un mic semnal pozitiv, dătător de speranță pe termem scurt: vânzările au înregistrat o ușoară creștere în primele luni din 2021, mai ales pe piața din China!

Distribuie acest articol!