Renault va relansa modelul 4L, în versiune electrică
16.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Renault 4L se întoarce! Constructorul francez a confirmat, în cele din urmă, în cadrul unei conferințe de presă, zvonurile vehiculate pe această temă.

Renault lucrează la o nouă generație a celebrei sale mașini de oraș, de la lansarea căreia se împlinesc anul acesta șase decenii. Versiunea modernă, care va adopta un stil neo-retro, nu va ajunge la dealeri mai devreme de 2024, poate chiar 2025.

Anunțul nu este deloc surprinzător, pentru că zvonurile circulau deja de câteva luni. Confirmarea a venit și de la Luca de Meo, directorul general Renault, care a mărturisit zilele trecute, în cadrul unui interviu, că ”simte o așteptare” pentru un nou 4L, ”nu numai în Franța”.

Revenirea la modele care au scris istorie în trecut devine o adevărată tendință, un exemplu elocvent în acest sens fiind Fiat 500, inclusiv în privința versiunii electrice.

Renault este pe cale să dea o dublă lovitură în această zonă a modelelor neo-retro electrice, având în vedere că noul 4L va reveni pe piață împreună cu noul R5, a cărui apariție a fost confirmată în ianuarie anul trecut, prin prezentarea unui concept car.

În lunile următoare ar trebui să vedem un concept care să ofere o serie de detalii referitoare la noul Renault 4L, care ar putea fi denumit 4ever. Astfel ar fi subliniat caracterul atemporal al clasicului Renault 4. Produs în perioada 1961-1992, în peste 8 milioane de exemplare, acesta este al doilea cel mai produs automobil francez din istorie, după Peugeot 206.

Noul Renault 4L va fi un automobil 100% electric, deci este de așteptat să descoperim un model entry-level care să facă mobilitatea electrică accesibilă pentru cât mai mulți.  Va partaja platforma tehnică cu noul R5 și pe termen mediu ar trebui să înlocuiască Renault Twingo Electric și Dacia Spring.

Distribuie acest articol!