Producția noului Volkswagen ID.Buzz, deja întreruptă!
06.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea modernă, 100% electrică a celebrului van de la Volkswagen, a intrat în producție în luna iunie. La scurt timp după momentul inaugural, producția a fost întreruptă din cauza unor probleme apărute la acumulator.

Neconformitățile au fost descoperite în timpul controalelor de calitate, a anunțat Volkswagen, preluat de radiodifuzorul german Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Potrivit presei germane, modulele de celule care compun bateria nu furnizează puterea dorită, ceea ce duce la scăderi de tensiune, autonomie redusă și o durată de viață mai scurtă a bateriei. Până acum, au fost asamblate doar 500 de unități ID.Buzz, dar încă nu au fost livrate clienților.

Întreruperea producției vine într-un context dificil pentru Grupul Volkswagen, în special din cauza conflictului din Ucraina. Concernul german a anunțat deja oprirea producției la uzina de asamblare situată în Rusia, la Nijni Novgorod.

Volkswagen se retrage din unitatea de producție care a funcționat până acum în parteneriat cu producătorul auto rus GAZ (Gorkovski Avtomobilny Zavod), al cărui coproprietar Oleg Deripaska se află pe listele de sancțiuni occidentale, în urma războiului din Ucraina.

Inițial s-a acordat o scutire temporară pentru continuarea activității, dar care nu a fost prelungită. Reaamintim, vânzările de automobile noi în Rusia au scăzut cu peste 80% de la începutul războiului.

În altă ordine de idei, o nouă unitate productivă urmează să fie construită chiar în fieful Volkswagen, la Wolfsburg, din primăvara anului 2023. Aceasta ar urma să asambleze viitorul model electric Trinity și să servească drept model pentru transformarea altor fabrici ale grupului german.

Uzina principală de la Wolfsburg va fi deschisă și producției de alte modele electrice și termice și va fi „reproiectată fundamental” la o dată ulterioară, relatează AutoZeitung. Înainte de Trinity, o parte din producția VW ID.3, aflată în prezent în Zwickau, este programată să fie mutată la fabrica principală, în 2023.

La final, potrivit datelor publicate de Volskwagen, noua fabrică Trinity de la Wolfsburg ar trebui să coste puțin peste două miliarde de euro.

Distribuie acest articol!