Cupra Tavascan, la teste!
17.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Tavascan, primul SUV coupé din gama tânărului producător spaniol Cupra, va ajunge la dealeri în 2024. Până atunci mai are de parcurs o serie de teste.

Noul model este dezvoltat pe binecunoscuta platformă MEB, creată pentru modelele 100% electrice ale Grupului Volkswagen. Prin urmare, Tavascan va fi, din punct de vedere tehnic, foarte apropiat de  Volkswagen ID.4.

Prototipul viitorului Tavascan este în prezent testat intens pe circuitul Nürburgring. Din imaginile spion ajunse în presă, testele vizează mai mult aerodinamica mașinii.

Firesc, având în vedere că utilizarea platformei MEB face posibilă reducerea costurilor și parcurgerea mai rapidă a testelor.

Primul concept Tavascan a fost prezentat în toamna lui 2019, la Salonul Auto de la Frankfurt. Numele este împrumutat de la un sat din Pirinei.

Versiunea de serie va păstra liniile principale ale conceptului, precum silueta de SUV coupé, capota plonjată, luneta înclinată și logo-ul iluminat din spate.

Recent, în cadrul unui eveniment la care Cupra și-a prezentat planurile de viitor, a fost scos la rampă și un exemplar Tavascan ce părea destul de apropiat de un model de producție, fără să fie prea diferit față de conceptul din 2019. La prima vedere diferența este făcută de elemente minore, precum logo-ul de pe capotă, forma ușor diferită a farurilor sau oglinzile mai mari.

Nu se cunosc detalii oficiale referitoare la motorizarea electrică, însă speculațiile fac referire la două motoare, câte unul pentru fiecare punte. Puterea cumulată va fi de peste 300 CP, iar acumulatorul de 77 kWh va asigura până la 450 km autonomie.

Distribuie acest articol!