Polestar 3 promite să fie unul dintre cele mai atractive SUV-uri electrice
03.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Ofensiva Polestar va continua cu lansarea primului SUV electric ce va purta acest logo. Noul brand electric desprins din Volvo speră să dea o replică puternică rivalilor Tesla și BMW.

Noua marcă electrică își face debutul progresiv pe piețele europene, însă gama este pentru moment destul de „rarefiată”.

Polestar 2 este un sedan familial care a luat în vizor Tesla Model 3, în tip ce coupe-ul hibrid Polestar 1 a fost retras din ofertă. Constructorul se pregătește să completeze gama cu noi modele: Polestar 5 va fi un sedan de dimensiuni mari, ultrasportiv, iar Polestar 3 va fi un SUV.

În cazul Polestar 3 vorbim despre un SUV coupe cu spatele plonjat, mai mare decât Tesla Model Y. Cu o lungime de 4,9 metri, se încadrează între Tesla Model Y (4,75 metri) și Model X (5,03 metri).

Va avea un rol cheie în atingerea obiectivului Polestar pentru 2023, de a vinde 124.000 de unități la nivel global. Vânzările pentru anul viitor sunt estimate la 24.000 de unități, urmând să crească progresiv până la 77.000, în 2025.

Polestar 3 este ”vărul” noului Volvo EX90, înlocuitorul vechiului Volvo XC90. Cele două modele vor utiliza aceeași platformă tehnică, însă Polestar 3 va avea un plus de dinamism și un design mult mai sportiv. Noua platformă electrică SPA2 (Scalable Product Architecture 2) permite utilizarea a două motoare și dispune de acumulatori cu o autonomie de circa 600 km. Cea mai puternică versiune (Performance Pack) va dezvolta peste 500 CP.

Aspectul său este în bună măsură cunoscut, primele imagini oficiale fiind deja prezentate în urmă cu câteva luni. Constructorul continuă campania de teasing și zilele trecute a prezentat această nouă fotografie, cu scopul de a-i pune în evidență spatele.

Prezentarea oficială este programată la începutul lunii decembrie.

Distribuie acest articol!