Prima imagine oficială cu limuzina electrică de dimensiuni mari Polestar 5
26.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea de serie a conceptului Precept este prevăzută să apară pe piață peste trei ani. Polestar 5 va fi o limuzină electrică de categorie superioară.

Precept a fost prevăzut pentru Salonul Auto de la Geneva, de anul trecut, eveniment care însă nu a mai avut loc din cauza pademiei. Conceptul a prefigurat o impozantă limuzină electrică, care se va poziționa în gamă peste Polestar 2 și va concura cu modele electrice de dimensiuni mari, precum elegantele Tesla Model S, Mercedes EQS sau sportivele Audi e-tron GT și Porsche Taycan.

Constructorul a dat publicității această primă imagine cu Polestar 5, care dezvăluie o serie de modificări impuse de producția de serie, însă fără a afecta linia generală a designului exterior inițial.

Imaginea ne permite să descoperim, la interior, un ecran vertical de mari dimensiuni. Mai multe detalii vom afla, însă, cu ocazia dezvăluirii altor imagini teaser.

Cât despre nomenclatorul modelelor, după coupe-ul Polestar 1 prezentat în 2019 și sedanul Polestar 2 din 2020, în mod logic va urma Polestar 3, anul viitor. Va fi un SUV fabricat în SUA și China, care va lua în vizor Tesla Model Y și Ford Mustang Mach-E.

Polestar 4 va fi tot un SUV electric, însă de dimensiuni mai mari, care va viza în principal piața ”full-size” din SUA. Apoi va urma Polestar 5, în 2024.

Distribuie acest articol!