Prima imagine oficială cu Polestar 3
13.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta este prima imagine oficială cu noul SUV 100% electric Polestar 3, care va fi lansat oficial în octombrie. Așa cum o arată și numele, este al treilea model dintr-o gamă pe care constructorul suedez o va extinde până la cinci modele.

Astfel, planurile pentru brandul deținut de Volvo și de chinezii de la Geely prevăd câte un model nou lansat în fiecare an, până în 2025.

În ritmul acesta, peste doar trei ani Polestar ar trebui să ajungă la 290.000 de unități livrate pe plan mondial. De zece ori mai mult, comparativ cu cifra realizată anul trecut!

Polestar 3 va fi disponibil pe piața europeană la începutul anului 2023, la un preț care deocamdată nu a a fost anunțat oficial. Nu tocmai accesibil, dacă e să ne uităm la fișa tehnică! Rivalii săi vor fi modelele 100% electrice de vârf, precum Audi E-Tron S, Tesla Model X sau iX M60.

Polestar 3 va avea două motoare electrice, iar acumulatorul îi va asigura o autonomie de peste 600 km. Modelul împarte platforma tehnică cu viitorul Volvo XC90 electric.

Designul aerisit și de o simplitate tipic scandinavă are accente de sportivitate, date de o serie de detalii precum micile prize de aer sau semnătura luminoasă. Profilul plonjat spre spate se termină cu un eleron de mari dimensiuni.

Următoarele noutăți vor fi Polestar 4, sub forma unui crossover, și Polestar 5, un GT cu 4 uși.

Distribuie acest articol!