Am sărbătorit cinci ani de ElectRoMania!
22.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

Proiectul Electromobilitate, inițiat de colaboratorul nostru Dan Boboescu și găzduit în faza incipientă chiar aici, pe 24auto.ro, a marcat la finele săptămânii trecute împlinirea a cinci ani de evenimente ElectRoMania. Pentru că ne-am numărat printre animatorii primului eveniment de acest gen, la Brebu, în Județul Caraș-Severin, nu aveam cum să ratăm reunirea aniversară.

Așa că am ținut să îi salutăm pe inimoșii promotori ai propulsiei auto electrice, fiind alături de ei duminică, la Caransebeș.

ElectRoMania este o serie de întâlniri ale proprietarilor de automobile 100% electrice care au aderat la proiectul Electromobilitate, în cadrul căreia își împărtășesc experiența de electromobiliști. ”Audiența” acestor întâlniri o constituie chiar comunitatea lor, precum și cei care sunt interesați să afle ”de la sursă” detalii despre utilizarea unui automobil BEV în ritmul cotidian.

Evenimentul a început sâmbătă, 20 aprilie, la Reșița, de unde participanții s-au deplasat ”la altitudine”, în zona muntoasă din împrejurimi, unde au și înnoptat. A doua zi, o parte dintre ei și-au expus bijuteriile electrice în zona centrală din Caransebeș, unde i-am întălnit și noi.

Am regăsit aceeași atmosferă destinsă și prietenească, cu discuții și schimburi de impresii pe marginea electromobilității. Au fost prezenți zeci de proprietari de automobile electrice din toate colțurile țării. Fie că vorbim de timișoreni, sibieni, clujeni, brașovenii sau bucureșteni, cu toții sunt participanți activi la proiectul Electromobilitate și contribuie cu propriile cifre și experiențe la statisticile referitoare la utilizarea mașinilor electrice.

Modelele lor acoperă toată plaja de electrice cunoscute deja pe piața românească, de la micuța Dacia Spring la seducătoarele Tesla Model Y sau Ioniq 5. De data aceasta, ”regina” a fost NIO eT5 pe care chiar Dan Boboescu a adus-o în România, după ce a preluat-o de la NIO house Frankfurt, pentru a o testa prin Europa.

Așadar, ElectRoMania merge mai departe, cu același entuziasm ca la momentul debutului, dar cu o echipă mult mai numeroasă și… mai în cunoștință de cauză. La mulți ani ElectRoMania!


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!