Versiunea electrică a noului Opel Grandland vine cu o autonomie de 700 km
02.05.2024
        
Distribuie acest articol!   

Noul Opel Grandland, conceput, proiectat și fabricat în Germania, adoptă multe elemente de design de la conceptul Experimental. Îmbrățișează designul „Opel Compass“, care se bazează pe principiile pliului central, toate elementele fiind organizate pe orizontală.

SUV-ul Opel de top dispune de un nou design plat al pachetului de baterii care acceptă o baterie de 98 kWh, cu autonomie de până la aproximativ 700 kilometri (WLTP).

Este primul Opel care beneficiază de platforma Stellantis STLA Medium BEV-nativ. La o stație publică de încărcare rapidă, este nevoie de numai 26 minute pentru a reîncărca la 80% din capacitatea bateriei.

Vizorul 3D cu logo-ul Blitz amplasat în centru și inscripția „OPEL“ din spate sunt iluminate permanent. În ton cu tendințele actuale, vine cu inovații în materie de iluminat (noul sistem Intelli-Lux Pixel HD cu peste 50.000 de elemente individuale) și soluții de sustenabilitate (materialele pentru interior sunt din PET reciclat).

Pe baza situației din trafic, obiectele care se apropie și cele care vin din sens opus sunt detectate de o cameră video, iar lumina Intelli-Lux Pixel Matrix HD decupează aceste obiecte cu o precizie mai mare decât tehnologiile Matrix Light standard și oferă un model de lumină mult mai strălucitor și omogen – asigurându-se în același timp că ceilalți participanți la trafic nu sunt deranjați.

„Noul Grandland reprezintă o piatră de hotar pentru Opel. Odată cu acesta, fiecare Opel, fără excepție, este acum disponibil în variantă electrică. Este un pas important în ofensiva noastră electrică. Noul Grandland a fost proiectat și dezvoltat la Rüsselsheim și va fi construit la Eisenach. Relația cu Opel Experimental este inconfundabilă. Acesta oferă inovații care au fost văzute pentru prima dată pe acest concept-car extraordinar. Prin urmare, noul Grandland ne va consolida poziția în importantul segment C-SUV.“

Florian Huettl, Director General Opel

Designul general al caroseriei este organizat și structurat, rămânând în același timp fluid și organic. Liniile ascuțite ale pasajelor roților sunt străbătute de linii care plutesc de-a lungul mașinii și ajută vizual la proiectarea roților spre exterior. Acest lucru este combinat cu robustețea elementelor de acoperire din jurul roților și din partea inferioară a caroseriei. Ampatamentul lung de 2.784 mm și hayonul abrupt evidențiază spațiul sporit din habitaclu și portbagaj.

Scaunele ergonomice AGR de la Opel se bucură de o reputație premiată, iar noul Grandland continuă această tradiție de lungă durată. Certificat de „Aktion Gesunder Rücken e. V.“ („Campania pentru un spate sănătos“), acestea introduc o nouă caracteristică de confort de proximitate: perne de sprijin acţionate electric. Această funcție îmbunătățește foarte mult reglarea confortului lateral datorită celor două buzunare pneumatice amplasate în pernele laterale ale spătarului.

Fiind un vehicul orientat spre familie, accentul a fost pus pe versatilitatea interiorului. Punctul culminant al acestor soluții ingenioase este Pixel Box. Cu sticla translucidă iluminată și îmbrăcarea în țesătură, acest element nu numai că sporește atractivitatea vizuală a consolei – este, de asemenea, extrem de funcțional. Încărcătorul wireless pentru smartphone este amplasat în spatele sticlei, astfel încât dispozitivele pot fi încărcate în timp ce sunt depozitate în siguranță. Vizibilitatea constantă a smartphone-ului ajută, de asemenea, la asigurarea faptului că acesta nu este uitat în vehicul la plecarea din Grandland.

Clienții care preferă alte sisteme de propulsie în locul unei opțiuni pur electrice vor găsi, de asemenea, ceea ce își doresc în portofoliul de propulsoare complet electrificate. Noul Grandland Plug-in Hybrid cu o autonomie de până la 85 km fără emisii locale și Grandland Hybrid cu tehnologie de 48 de volți oferă alte soluții interesante care sporesc plăcerea de a conduce, reducând în același timp consumul și emisiile de CO2.

Sursa: comunicat de presă Opel / Trust Motors


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!