Primul Fisker Karma va fi pentru Leonardo di Caprio
15.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Henrik Fisker a anuntat, intr-un interviu acordat publicatiei AutoExpress, ca livrarile noului model Karma vor incepe in cursul acestei veri. Primul exemplar va poposi in garajul lui Leonardo di Caprio, vedeta de la Hollywood fiind un mare fan al automobilelor hibride si electrice.

Fisker Karma este un supercar electric ce se bucura de o cerere surprinzator de mare: 3.000 de comenzi au fost lansate deja pentru spectaculosul automobil danez. Printre clienti, nume grele, precum Al Gore, Colin Powell sau printul Danemarcei. In general, clientii sai sunt posesori de automobile de top gen Mercedes sau Porsche, care cauta acum modele ecologice sau pur si simplu sunt amatori de masini rare si frumoase, explica Henrik Fisker.

Karma este propulsat de doua motoare electrice, de 402 CP si 1.300 Nm, alimentate de baterii litiu-ion. Livrarile in Europa vor incepe in august, iar pentru inceput cadenta de productie va fi de 5 unitati pe saptamana, urmand sa creasca la 300 saptamanal, pana in noiembrie. Urmatorul proiect Fisker, dupa lansarea modelului Karma, ar trebui sa fie Nina, un automobil de doua ori mai ieftin, care ar urma sa-si faca debutul in 2013.

Distribuie acest articol!