Noua generatie Honda CR-V - 5 stele Euro NCAP
27.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noua generatie Honda CR-V a fost declarata drept unul dintre cele mai sigure automobile din Europa, in conformitate cu rezultatele testelor de impact Euro NCAP, primind punctajul maxim de 5 stele. Sistemul de evaluare se axeaza asupra performantelor generale in ceea ce priveste siguranta, ceea ce ofera clientilor posibilitatea de a intelege cu usurinta modul de evaluare. Sistemul ia in considerare protectia pasagerilor, protectia copiilor, protectia pietonilor si disponibilitatea sistemelor pentru asistarea soferului.

De la introducerea actualului sistem de evaluare Euro NCAP (februarie 2009) toate modelele Honda ce au fost testate au obtinut 5 stele – Accord, Insight, Jazz, CR-Z, Civic si cel mai recent CR-V.

Punctajul obtinut de noul CR-V reflecta angajamentul Honda in ceea ce priveste siguranta generala a autovehiculului. Angajamentul Honda pentru siguranta este reflectat de termenul „Safety for Everyone”; siguranta pentru sofer, dar si siguranta pentru pasageri, pietoni si pasagerii tuturor autovehiculelor. Sistemul de analiza a impactului intre masini de la centrul Tochigi R&D studiaza impactul intre modelele de autovehicule de marimi si greutati diferite si dezvolta solutii pentru a reduce leziunile in cazul pasagerilor, dar si al pietonilor.

Noul CR-V este urmatorul model al gamei Honda ce va utiliza motorul diesel 1.6 i-DTEC Earth Dreams Technology. Propulsorul 1.6 i-DTEC al modelului CR-V este disponibil in versiune 2WD cu transmisie manuala si un cuplu de 300 Nm, 120 CP si un nivel al emisiilor de 119 g/km ce va oferi un echilibru exceptional intre performanta si un consum redus. Noul model va fi comercializat in toamna anului 2013.

Peste cinci milioane de modele CR-V au fost vandute pe intreg mapamondul inca de la aparitia sa in anul 1995. Modelul CR-V este unul dintre cele mai bine vandute modele SUV, vandut in peste 160 de tari din Europa, Asia, America de Nord, America de Sud si Africa.

Distribuie acest articol!