Audi confirma: Q1, din 2016
05.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Planurile Audi pentru viitorul pe termen scurt si mediu sunt foarte ambitioase si vizeaza, printre altele, extinderea gamei la un total de 60 de modele, prag ce ar urma sa fie atins pana in anul 2020. Printre noutatile planificate pentru urmatorii ani se numara mai multe versiuni SUV, incepand cu un model de dimensiuni mici.

Cei de la Audi si-au propus sa recupereze terenul pierdut cu Q3, care se pare ca nu a reusit sa se impuna in segmentul sau, in fata mult mai apreciatului RangeRover Evoque. Prin urmare, pentru moment ambitiile Audi se muta pe alta treapta in gama Q, si anume pe segmentul de intrare, acolo unde, in 2016, isi va face aparitia micul Q1.

Chiar daca indicativul il recomanda ca un model “entry level”, Audi vrea sa faca din Q1 un lider in categoria sa, care sa beneficieze de o imagine foarte buna. Prin analogie cu actualul A1, este de asteptat sa fie oferit cu transmisie pe puntea fata sau quattro, cu motoare pe benzina si diesel, de la 1,4 litri, respectiv de la 1,6 litri cilindree.

Este de asteptat ca viitorul Audi Q1 sa fie construit pe platforma modulara MQB, la fel ca noul A3, ceea ce ar permite implementarea tehnologiei de propulsie hibrida sau electrica. Cat despre aspect, punctul de plecare il constituie, desigur, conceptul Crosslane, prezentat anul trecut, la Salonul de la Paris.

Printr-un comunicat de presa, Audi a confirmat, zilele trecute, ca productia va debuta in 2016, in Germania, la Ingolstadt. Gama de SUV-uri Audi va fi completata apoi cu noutatile Q4, Q6 si Q8, care se vor alatura modelelor existente Q3, Q5 si Q7.

Distribuie acest articol!