Bentley la timpul viitor: EXP 10 Speed 6 Concept
04.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Acest concept, care prefigureaza linia pe care, foarte probabil, o vor urma viitoarele coupe-uri Bentley, constituie una dintre cele mai spectaculoase noutati prezentate zilele acestea, la Geneva. Se numeste  EXP 10 Speed 6 si, spre deosebire de coupe-urile cu 2+2 locuri cu care ne obisnuise Bentley de la o vreme, are doar doua locuri.

Chiar daca acum vorbim doar despre un concept, el are sanse considerabile sa se transforme, in doar cativa ani, intr-un model de serie al carui pret de plecare ar putea fi de peste 200.000 de euro. Acesta, impreuna cu anuntatul si controversatul SUV Bentayga, ar trebui sa contribuie din plin la atingerea obiectivului marcii, de a vinde 20.000 de unitati anual, pana la finele actualului deceniu.

Versiunea de serie ar urma sa utilizeze platforma tehnica modulara MSB a Grupului Volkswagen. Este de asteptat ca propulsorul sa dezvolte circa 500 CP, iar viteza de top sa treaca binisor de pragul de 300 km/ora.

Ca aspect,  EXP 10 Speed 6 are exteriorul inspirat din “scoala veche” a aeronauticii si face trimitere la impresionanta mostenire a marcii, incepand cu cifra 6 care se regaseste in nume si pe grila radiatorului si pana la traditionalul verde "racing". In acelasi timp, fascineaza prin modul cum reuseste sa imbine stilul clasic, vizibil mai ales la interior, cu tehnologia de ultima ora, ca de pilda ecranul tactil curbat cu diagonala de 12 inch, prezent la bord.

Chiar daca este oarecum diferit fata de modelele cu care ne obisnuise constructorul britanic in ultima vreme, EX 10 Speed 6 este un Bentley autentic, puternic, elegant si fermecator. Cu siguranta, el va sta la originea unui viitor model de serie – fie noul Continental GT, fie un model complet nou.

Distribuie acest articol!