Federatia Romana de Karting (FRK) a definitivat calendarul competitional pentru un nou sezon din Campionatului National de Karting Viteza pe Circuit. In afara celor sase etape care conteaza in lupta pentru titlurile nationale, FRK va mai organiza Cupa FRK si Cupa Romaniei.
Sezonul 2015 din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit va avea, la fel ca anul trecut, sase etape programate pe cele mai spectaculoase circuite de karting din Romania. Circuitele de la Bucuresti, Targu Secuiesc si Bacau vor gazdui cate doua etape, prima fiind programata pe 16-17 mai pe circuitul AMCKart din Bucuresti. “Incepand din mai si pana in octombrie vom avea un sezon plin. Pilotii din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit au la dispozitie un program interesant si sunt sigur ca vom avea parte de un sezon foarte disputat in ceea ce priveste lupta pentru titlurile nationale”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei Romane de Karting.
Dupa etapa de la Bucuresti din mai, sezonul va continua cu etapa din Bacau (6-7 iunie) si Targu Secuiesc (18-19 iulie). Partea a doua a sezonului va incepe la Targu Secuiesc (5-6 septembrie), si va continua la Bucuresti (19-20 septembrie) si Bacau (10-11 octombrie).
La fel ca in sezonul 2014, vor fi cinci titluri nationale in joc la clasele Promo BB (5-7 ani), Pufo (6-8 ani), Mini (9-12 ani), KFJuniori (12-14 ani) si KZ2 seniori (peste 15 ani).
In afara etapelor din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, FRK va organiza si doua competitii oficiale, dar care nu vor conta in intocmirea clasamentului national. “Sezonul de karting incepe in mod traditional cu Cupa FRK, la Targu Secuiesc, si se va incheia cu Cupa Romaniei, pe circuitul din Bacau. Ne gandim sa avem mai multe astfel de competitii in calendar, care sa contribuie si mai mult la dezvoltarea acestui sport in Romania si suntem in discutii sa organizam si Trofeul Transilvaniei”, a mai spus Lucian Stefan, presedintele FRK.
Cupa FRK este programata in weekendul 2-3 mai, iar Cupa Romaniei se va desfasura pe 10-11 octombrie.