Seful de la Skoda, Winfried Vahland, a parasit Grupul Volkswagen
18.10.2015
        
Distribuie acest articol!   
Nominalizat pe 25 septembrie in fruntea nou createi regiuni America de Nord din cadrul Grupului Volkswagen, Winfried Vahland urma sa-si preia noua functie incepand cu data de 1 noiembrie. Nu a mai fost sa fie, pentru ca, intre timp, Vahland a decis sa plece.
 
Proiectul regiunii America de Nord este efectul reorganizarii gigantului german, in urma scandalului DieselGate. Reorganizarea vizeaza acordarea unei autonomii marite directorilor din zona, acolo unde VW are 5 uzine, in SUA, Canada si Mexic. Toate acestea urmau sa fie coordonate de Winfried Vahland.
 
Un comunicat de presa difuzat de Skoda in urma cu cateva zile anunta, fara prea multe detalii, plecarea lui Winfried Vahland, la cererea sa. "Vederile divergente asupra organizarii noii regiuni in cadrul grupului au dus la aceasta decizie, care nu este neaparat legata de evenimentele actuale, pe tema motoarelor diesel", se spune in comunicat. "Ii respectam decizia", a declarat, pe aceasta tema, noul CEO al VW Group, Matthias Muller.
 
Venit la Grupul Volkswagen in 1990, Winfried Vahland a fost numit in 2015 CEO al Volkswagen China, iar din 2010 a fost "numarul unu" in ierarhia Skoda la nivel global.

Distribuie acest articol!