Formula 1, Malaezia: A fost ziua lui Verstappen!
01.10.2017
        
Distribuie acest articol!   

Ferrari a avut parte de o noua cursa cu peripetii, de aceasta data la Sepang. In timp ce Vettel a fost nevoit sa plece de pe ultimul loc al grilei de start, din cauza problemelor din calificari, Raikkonen, clasat al doilea pe grila, nu a mai putut lua startul, masina sa fiind retrasa la boxe cu probleme tehnice, cu doar cateva minute inainte de start.

Vettel a reusit o fabuloasa cursa de urmarire, finalizata cu un nesperat loc 4, dar si cu monopostul distrus, in urma unei coliziuni cu Stroll (Williams), produsa chiar la final.

Plecat din pole position, Lewis Hamilton (Mercedes) nu a reusit sa-si conserve pentru mult timp pozitia de lider, fiind depasit de Max Verstappen (Red Bull). Tanarul pilot olandez avea sa se mentina in frunte pana la final, reusind astfel un succes remarcabil, chiar in saptamana in care a implinit 20 de ani.

Hamilton s-a multumit cu pozitia secunda pe podium, care oricum ii aduce cateva puncte in plus fata de Vettel, principalul sau urmaritor in clasamentul pilotilor, acolo unde britanicul este lider, cu 281 de puncte, fata de cele 247 ale germanului. A treia treapta podiumului a  fost ocupata de celalalt pilot Red Bull, Daniel Rcciardo.

Urmatoarea cursa este programata peste doar o saptamana, in Japonia.

Distribuie acest articol!