Inapoi in viitor: Mini Electric clasic
28.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Prin premiera mondiala a unui automobil extraordinar la Salonul International Auto de la New York (30 martie – 8 aprilie 2018), constructorul britanic MINI isi demonstreaza inca o data interesul pentru condusul pur electric printr-o abordare inedita creata in jurul unui model emblematic.

Mini Electric clasic combina designul istoric al automobilului legendar din clasa mica cu tehnologia de ultima ora a propulsie. Cu acest automobil unic, MINI demonstreaza angajamentul sau de a pastra caracterul inconfundabil al marcii, in timp ce imbratiseaza tehnologia inovatoare electrica.

Mini Electric clasic este rezultatul unei calatorii imaginare prin timp, unde povestea modelului clasic este extinsa cu un capitol. Originalul din a doua jumatate a secolului XX devine ambasadorul pentru constientizarea ecologica si o forma de mobilitate sustenabila a carui viitor tocmai a inceput.

MINI Electric Concept a fost anuntat la Salonul Auto de la Frankfurt, in 2017, si deschide drumul pentru primul automobil integral electric al marcii, care va fi prezentat in 2019 – la timp pentru a 60-a aniversare a clasicului Mini. Versiunea de serie a modelului complet electric este in prezent in faza de dezvoltare, fiind bazata pe MINI Hatch cu trei usi. Noul model electric va fi produs anul viitor, in premiera, la uzina MINI din Oxford.

Pe de alta parte, clasicul Mini Electric ce va fi prezentat la New York va ramane un unicat. Un exemplar vechi si restaurat cu atentie al clasicului Mini a reprezentat baza pentru acest automobil special. Culoarea rosie a exteriorului este completata de albul contrastant al acoperisului si benzilor caracteristice de pe capota, in timp ce logo-ul MINI Electric de culoare galbena se regaseste in emblema marcii si pe butucul rotilor. Clasicul electric ramane fidel marcii, atat in ceea ce priveste aparitia vizuala, cat si pentru caracteristicile de condus. Acceleratia spontana a motorului electric ofera o noua dimensiune a sentimentului go-kart inconfundabil care a contribuit la propulsarea micului automobil britanic, in forma sa originala, catre popularitatea la nivel mondial.

Distribuie acest articol!