Cupra e-Racer, primul touring car de curse 100% electric din lume
05.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

La scurt timp dupa ce a lansat brandul de performanta Cupra, SEAT anunta, sub forma unui concept ce va fi dezvaluit la Geneva, zilele viitoare, primul sau model de curse 100% electric, denumit simplu, e-Racer.

Cupra e-Racer este un model conceput dupa regulile curselor de turisme (Touring Car), care dispune de o putere continua de 408 CP, dar care poate ajunge la un maxim de 680 CP!

In prezentarea oficiala a boss-ului SEAT, Luca de Meo (vezi video de mai jos), Cupra e-Racer este descris ca un bolid de curse autentic, “primul touring car de curse 100% electric din lume”.

Prototipul electric pare construit dupa versiunea de curse Leon Cupra TCR, cu elemente de design supradimensionate si tot ce presupune o caroserie dezvoltata special pentru de curse pe circuit. De altfel, si cele doua imagini oficiale ale conceptului il prezinta pe pista.

La Geneva, conceptul e-Racer va insoti primele modele de top grupate sub noua sigla Cupra, derivate din modelele SEAT, precum Cupra Ateca, dar si Leon R ST si Leon FR cu noul motor TSI de 1,5 litri si 150 CP.

Printre premierele SEAT de la Geneva se numara si noul Digital Cockpit, care in curand va fi disponibil pe Cupra Ateca, Cupra Leon R ST, Leon FR si Arona, precum si integrarea, in premiera mondiala la automobile, a serviciului de recunoastere a muzicii, Shazam.

Distribuie acest articol!