Premiera in Europa: Tesla a depasit vanzarile marcilor traditionale de lux
02.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima oara in Europa, Model S de la Tesla a depasit modele traditionale de ultima generatie ale marcilor europene consacrate pe segmentul de lux.

In 2017, cumparatorii care au ales Modelul S au fost mai numerosi decat cei care au optat pentru Mercedes-Benz Clasa S sau BMW Seria 7. Audi a fost, de asemenea, lasata in urma de acest jucator relativ nou de pe piata auto.

O astfel de depasire avusese deja loc in Statele Unite, cu ceva timp in urma, insa acum este pentru prima oara cand Tesla se impune si in topurile de vanzari din Europa. Vanzarile anuale europene ale modelului S au crescut in 2017 cu 30%, pana la 16.132 unitati, potrivit companiei de cercetare de piata JATO Dynamics.

Mercedes Clasa S, care este disponibil in versiune hibrid, dar nu si 100% electric, a reusit sa creasca cu 3%, pana la 13.359, iar BMW Seria 7 a scazut cu 13%, pana la 11.735.

In Statele Unite, Tesla a vandut anul trecut 28.800 de unitati Model S, depasind lejer vanzarile modelului XTS de la Cadillac (16.275 exemplare).

Pentru Tesla, situatia va fi insa tot mai dificila, pe masura ce pe piata isi vor face aparitia concurentii redutabili. Primul va fi prezentat peste putin timp, la Geneva – Porsche Mission E. Tot acolo este asteptat si primul model 100% electric de la Jaguar, i-Pace, apoi SUV-ul Audi E-Tron va fi lansat in luna august si va fi un rival pentru Tesla Model X. Iar lista de noutati 100% electrice anuntate pentru urmatorii ani este din ce in ce mai lunga!

Distribuie acest articol!