Prototipul Volkswagen I.D. R este gata pentru cursa de la Pikes Peak
20.03.2018
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a dat publicitatii imaginile alaturate, primele cu modelul electric I.D. R. Este vorba de bolidul inscris la categoria Unlimited, cu care constructorul german spera sa corecteze recordul pentru propulsia electrica in celebra cursa Pikes Peak International Climb, programata pe 24 iunie 2018, in Colorado, SUA.

Fara indoiala, fanii Volkswagen isi vor aminti de prima tentativa Volkswagen din celebra cursa de viteza in coasta, derulata in 1987. In acel an, un Golf cu doua motoare a luat startul la Pikes Peak, insa nu a reusit sa ajunga la finalul celor 20 de km (traseul incepe la o altitudine de putin peste 2.700 m si urca pana la 4.300 m).

Volkswagen nu a dezvaluit detalii despre sistemul de propulsie, insa se stie ca este una electrica, ce va trebui sa fie suficient de puternica pentru a dobori timpul de 8’57”118, acest record al clasei fiind stabilit de Rhys Millen, in 2016.

„Vrem sa fim in fruntea electromobilitatii cu Volkswagen si familia I.D.”, a declarat Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie Volkswagen, responsabil pentru dezvoltare, intr-un comunicat de presa. „Sa concuram in cea mai faimoasa cursa de viteza in coasta din lume, cu I.D. R Pikes Peak, este un test valoros pentru dezvoltarea generala a automobilelor electrice”.

Luminile frontale si o serie de alte detalii de design amintesc de cele existente pe conceptele electrice din familia I.D. Volkswagen va lansa primul model electric de serie, un hatchback, urmat de un crossover, in 2020. O noua versiune a celebrului bus VW Bulli va fi lansatA mai apoi, in 2022, impreuna cu un sedan. In total, marca germana intentioneaza sa ofere peste 20 de modele electrice, pana in 2025.

Distribuie acest articol!