Crestere remarcabila in trimestrul I, pe piata SUA de modele plug in
12.04.2018
        
Distribuie acest articol!   

Pe masura ce rezultatele vanzarilor globale de autovehicule electrice in primul trimestru din 2018 sunt publicate, 24auto.ro isi propune sa prezinte rezultatele din fiecare regiune pornita pe drumul lung si anevoios al electrificarii transportului rutier.

Publicatia INSIDE EVs combina numarul automobilelor pur electrice cu cele ale hibrizilor plug-in si estimeaza o crestere de 42% pe piata americana, fata de anul trecut.

Procentual, cresterea este remarcabila si nu poate fi atribuita doar modelului 3 din gama Tesla, care spre finalul lunii martie a atins cadenta de 2.000 unitati produse pe saptamana si a devenit cea mai bine vanduta masina electrica a tuturor timpurilor in SUA.

Celelalte doua modele Tesla, S si X, ocupa locul trei si patru la vanzari, fiind depasite doar Toyota Prius Prime, cu aproape 3.000 de unitati vandute in martie. Alte modele pur electrice cu vanzari in crestere sunt Chevrolet Bolt si noul Nissan LEAF. Remarcabila este si gama de modele hibride BMW si Mini, care detin peste 12% din piata plug-in in SUA.

Opinia electromobilistului:

Considerati cresterea de 42% ca fiind semnificativa, in contextul in care vanzarea de autovehicule plug-in reprezinta doar 1.6% din piata auto americana?

Va multumim pentru colaborare.

db

Distribuie acest articol!