BMW iNEXT, automobilul care va reuni toate tehnologiile cheie pentru viitor
18.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta schita initiala anticipeaza modelul pur electric cu numele de proiect BMW iNEXT, care va fi construit la fabrica din Dingolfing, din 2021. Ca parte a BMW i, noua nava amiral a companiei va incorpora intr-un automobil toate directiile strategice de inovatie ale companiei.

Harald Krüger, presedintele Consiliului Excutiv BMW AG, a declarat: „Proiectul iNEXT este baza noastra pentru viitor. Va sustine intreaga companie si toate marcile noastre. Pentru prima data vom combina toate tehnologiile cheie pentru viitor intr-un singur automobil. iNEXT este complet electric, complet conectat si ofera un nivel inalt de condus automatizat. Astazi am oferit o prima perspectiva actionarilor nostri asupra BMW iNEXT. Mai tarziu in cursul acestui an vom prezenta BMW iNEXT ca automobil concept”.

BMW Group are o strategie clara de dezvoltare pentru urmatoarea perioada, cu MINI electric anuntat pentru 2019 si BMW iX3 pentru 2020. Brandul BMW i si-a asigurat drepturile de nume de la BMW i1 la i9 si BMW iX1 la iX9. BMW i8 Roadster va fi lansat pe piata in cursul anului viitor, urmat de MINI electric, cu baterii, in 2019, versiunea electrica BMW X3 in 2020 si BMW iNext in 2021. Rolul BMW iNext ca avanpost de tehnologie va reuni, in premiera pentru un model de serie, mobilitatea electrica, condusul autonom si noile posibilitati de conectivitate in automobil.

Incepand cu anul 2021, urmatoarea (a cincea) generatie a tehnologiei BMW i de propulsie electrica si baterii va utiliza o tehnologie modulara scalabila, pentru a permite tuturor modelelor sa fie echipate cu toate tipurile de sisteme de propulsie. Aceasta va asigura posibilitatea de a integra sisteme de propulsie electrice si plug-in hybrid pe orice model BMW din gama.

Distribuie acest articol!