BMW lanseaza pe piata incarcarea fara fir
30.05.2018
        
Distribuie acest articol!   

BMW i lanseaza o noua premiera mondiala sub forma unei facilitati de incarcare prin inductie, complet integrata si disponibila din fabrica, pentru bateria de inalta tensiune a unui automobil plug-in hybrid. Productia va incepe in luna iulie. Optiunea BMW Wireless Charging poate fi comandata acum ca optiune de leasing pentru BMW 530e iPerformance. Oferta produsului incepe cu Germania, urmand a fost disponibila ulterior in Marea Britanie, SUA, Japonia si China.

BMW Wireless Charging permite energiei electrice din sursa principala de furnizare sa fie transmisa, fara nici un cablu, catre bateria de inalta tensiune a automobilului – cand masina este pozitionata deasupra unei placi de baza. Aceasta poate fi montata in garaj, de exemplu, iar procesul de incarcare incepe imediat ce automobilul a fost parcat pe pozitie (fara vreo interventie ulterioara din partea conducatorului). Lansarea acestei tehnologii face ca BMW Group sa fie un pas mai aproape de o infrastructura care va face incarcarea unei baterii a unui automobil electrificat chiar mai simpla decat realimentarea unei masini cu motor conventional.

Disponibila ca optiune pentru clienti, BMW Wireless Charging consta dintr-o Statie de Incarcare prin Inductie (GroundPad), care poate fi instalata fie in garaj, fie afara, si o a doua componenta pentru automobil (CarPad), fixata de podeaua masinii. Transferul fara contact de energie intre GroundPad si CarPad este realizat pe o distanta de aproximativ opt centimetri. GroundPad genereaza un camp magnetic. In CarPad este indus un curent electric, care ulterior incarca bateria de inalta tensiune.

Sistemul are o putere de incarcare de 3,2 kW, ceea ce permite ca bateriile de inalta tensiune de la bordul BMW 530e iPerformance sa fie complet incarcare in aproximativ trei ore si jumatate. Si, cu o rata de eficienta de aproximativ 85%, incarcarea cu sistemul BMW Wireless Charging este si foarte eficienta.

BMW Wireless Charging ajuta conducatorul sa manevreze automobilul in pozitia corecta de parcare. Prin intermediul unei conexiuni WiFi se realizeaza o comunicare intre statia de incarcare si automobil. O vedere de sus a automobilului si a zonei inconjuratoare apare pe Control Display, cu linii colorate care contribuie la orientarea conducatorului in timpul parcarii. Un simbol grafic arata cand pozitia de parcare corecta pentru incarcare prin inductie a fost obtinuta. Aceasta poate devia de la pozitia optima cu pana la sapte centimetri pe lungime si pana la 14 centimetri la latime.

GroundPad se poate monta si afara, unde poate fi utilizata indiferent de conditiile meteorologice. Toate componentele care transmit curent electric sunt protejate de ploaie si ninsoare, iar trecerea peste GroundPad nu o afecteaza in vreun fel. In timpul incarcarii, radiatia electromagnetica ambientala este limitata la sasiul automobilului. GroundPad este monitorizata permanent si este deconectata daca sunt detectate corpuri straine. De asemenea, la cerere, BMW Group ofera un serviciu de instalare pentru BMW Wireless Charging.

Distribuie acest articol!