Audi conecteaza automobilul electric cu casa
18.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Audi duce ideea mobilitatii electrice mai departe, dincolo de automobil, oferindu-le clientilor o solutie personalizata. In acest scop, marca face echipa cu doi parteneri noi, intr-un proiect de conectare a modelului electric Audi e-tron cu infrastructura casnica a utilizatorului. Interactiunea inteligenta cu sistemele de administrare a energiei casnice oferite de SMA Solar Technology si Hager Group permite incarcarea eficienta, la costuri avantajoase, inclusiv utilizare energiei din surse fotovoltaice, daca se doreste acest lucru.

Audi ofera mai multe solutii de incarcare a automobilului de la sistemul electric de acasa, acesta fiind locul unde cei mai multi utilizatori isi incarca automobilele electrice. Sistemul standard compact de incarcare permite, insa, alimentarea la o putere de pana la 11 kW. Sistemul optional de incarcare connect dubleaza aceasta putere la 22 kW, motiv pentru care modelul Audi e-tron va fi echipat cu acest sistem optional de incarcare. Sistemul connect de incarcare se poate conecta cu infrastructura casnica si prin sistemul WiFi al casei utilizatorului, iar, in combinatie cu un sistem de management al energiei casnice (engl. home energy management system – HEMS), permite functii de incarcare inteligenta. „Mentinand-ne standardele de calitate Premium, ne dorim un automobil care sa se integreze perfect cu locuintele inteligente conectate, pentru a oferi clientilor o valoare adaugata reala. Din aceste motive am ales sa colaboram cu doi furnizori de top in domeniul sistemelor de management al energiei casnice, respectiv Hager Group si SMA Solar Technology. Astfel, putem oferi confort maxim la incarcarea electrica a masinii”, a declarat Fermin Soneira, directorul departamentului de Marketing al Produselor Marcii Audi.

Cu sistemul de incarcare connect si echipat cu un sistem HEMS, clientul poate utiliza tarife variabile pentru energia electrica atunci cand incarca automobilul Audi e-tron. Sistemul are capacitatea de a incarca bateria in perioada din zi in care curentul electric este mai ieftin, tinand totodata cont de cerintele individuale de mobilitate, precum ora de plecare sau nivelul dorit de incarcare a bateriei. Sistemul de incarcare connect obtine informatiile necesare privind tarifele din sistemul HEMS sau din datele pe care clientul le introduce in portalul myAudi. Daca locuinta este echipata cu un sistem fotovoltaic, clientul poate optimiza procesul de incarcare optand pentru curent electric generat fotovoltaic pentru a incarca automobilul Audi e-tron. SUV-ul electric ia in calcul fazele insorite, conform previziunilor meteo, precum si fluxul de energie electrica la punctul de conectare al casei la sistemul electric public.

Functia de incarcare inteligenta protejeaza, de asemenea, clientul impotriva unei posibile pene de curent. Clientul va incarca mereu masina la capacitatea maxima permisa de sistemul electric casnic si de automobil. De asemenea, sistemul de incarcare ia in calcul necesarul de energie electrica al celorlalti consumatori, pentru a evita supra-incarcarea sistemului electric casnic. Clientul poate verifica statisticile individuale de incarcare si progresul in procesul de incarcare pe portalul myAudi si in aplicatia myAudi. Alaturi de orele de incarcare si de volumul de energie electrica utilizata, sistemul mai ofera informatii detaliate si despre costurile aferente. Aceste date sunt memorate pe un server securizat, portalul oferind functii de analiza si export.

Distribuie acest articol!