Cand gigantii petrolieri investesc in acumulatori, inseamna ca vremurile se schimba
05.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Total si BP anunta investitii in tehnologii noi pentru acumulatorii de tractiune electrica si semnalul transmis este cat se poate de clar: schimbari majore se arata la orizont!

Alianta formata de SAFT, Siemens, Solvay si Manz, in februarie 2018, cu scopul de a dezvolta si produce o noua generatie de acumulatori, a facut un pas inainte, odata cu anuntul investitiei de 200 milioane de euro din partea SAFT, grupul responsabil de acumulatori facand parte din concernul energetic Total.

BP a ales alta cale pe calea electrificarii, investind 20 de milioane de dolari in StoreDot, un start-up cu sediul la Tel Aviv, care afirma ca dezvolta o tehnologie noua, care permite incarcarea acumulatorilor in “cateva” minute.

BP nu este primul investitor mare in StoreDot, divizia de camioane a grupului german Daimler investind 60 de milioane de dolari, in septembrie 2017.

Tot din seria preocuparilor despre un viitor electric a facut parte si investitia BP, de 5 milioane de dolari, in FreeWire Technologies, un start-up american care dezvolta statii de incarcare mobile rapide, anuntata la inceputul anului.

Distribuie acest articol!