Cand gigantii petrolieri investesc in acumulatori, inseamna ca vremurile se schimba

5 iunie 2018Total si BP anunta investitii in tehnologii noi pentru acumulatorii de tractiune electrica si semnalul transmis este cat se poate de clar: schimbari majore se arata la orizont!

Alianta formata de SAFT, Siemens, Solvay si Manz, in februarie 2018, cu scopul de a dezvolta si produce o noua generatie de acumulatori, a facut un pas inainte, odata cu anuntul investitiei de 200 milioane de euro din partea SAFT, grupul responsabil de acumulatori facand parte din concernul energetic Total.

BP a ales alta cale pe calea electrificarii, investind 20 de milioane de dolari in StoreDot, un start-up cu sediul la Tel Aviv, care afirma ca dezvolta o tehnologie noua, care permite incarcarea acumulatorilor in “cateva” minute.

BP nu este primul investitor mare in StoreDot, divizia de camioane a grupului german Daimler investind 60 de milioane de dolari, in septembrie 2017.

Tot din seria preocuparilor despre un viitor electric a facut parte si investitia BP, de 5 milioane de dolari, in FreeWire Technologies, un start-up american care dezvolta statii de incarcare mobile rapide, anuntata la inceputul anului.