Cererea pentru Hyundai Kona Electric depaseste oferta in Norvegia
27.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Se stie, norvegienii sunt mari fani ai vehiculelor electrice. Iar cererea lor pentru anumite modele poate fi uneori atat de mare, incat… Hyundai a trebuit sa opreasca pentru moment preluarea de comenzi pentru Kona Electric. Decizia a fost luata imediat dupa inceperea vanzarilor.

Intr-un comunicat de presa, constructorul sud-coreean a anuntat ca a primit peste 20.000 de solicitari din Norvegia pentru achizitionarea modelului Kona Electric. Cu toate acestea, intentioneaza sa vanda in acest an doar 2.500 de unitati in aceasta tara, pentru a se asigura ca si alte piete se bucura de acest model.

In Norvegia, un Kona Electric de 64 kWh porneste de la 39.813 dolari, ceea ce inseamna ca este cu aproximativ 8.000 de dolari mai scump decat modelul de benzina, in versiunea de baza. Pretul pentru Kona Electric ajunge la 41.035 dolari, daca se opteaza pentru interior imbracat in piele, respectiv la 42.256 dolari pentru varianta de top, la care se mai adauga circa 600 de dolari pentru vopseaua metalizata.

Kona Electric dispune de o propulsie 100% electrica, de 201 CP. Dupa cum sugereaza si numele sau complet, Kona Electric are un pachet de baterii litiu-ion de 64 kWh, racit cu lichid. Toata puterea este trimisa la puntea fata.

Crossover-ul electric vine cu un incarcator rapid de 100 kW, care permite incarcarea acumulatorului la o capacitate de 80% in doar 54 de minute, ca standard.

Distribuie acest articol!