Cererea si oferta pe piata acumulatorilor stimuleaza inovatia
13.06.2018
        
Distribuie acest articol!   

Sectiunea Electromobilitate a website-ului nostru a mai informat despre impactul electrificarii asupra industriei mineritului, prin cresterea pretului la materiile prime necesare fabricarii acumulatorilor de tractiune, in principal la litiu si cobalt.

La actualele preturi, exploatarile active lucreaza trei schimburi, prospectiuni noi au inceput pe toate continentele si mine de mult timp inchise in Marea Britanie sunt reevaluate pentru deschidere.

Mai ales cresterea rapida a pretului la cobalt, in ultimii cinci ani, a generat o dezbatere viguroasa despre limitele scaderii pretului acumulatorilor, ce reprezinta in prezent aproximativ o treime din costul unui autovehicul electric, in functie de autonomie si performanta.

CLICK AICI pentru SURSA.

Cererea este in crestere, dar oferta ramane limitata si provenienta din surse cotroversate in Congo, a determiant ca perspectiva unor preturi si mai mari la cobalt sa stimuleze puternic inovatia in cadrul marilor firme producatoare de acumulatori.

Cercetatorii de la Panasonic declara ca sunt pe cale sa dezvolte si sa testeze acumulatori fara cobalt.

Dupa o reducere semnificativa a continutului de cobalt, anuntata in partenariat cu Tesla, Kenji Tamura, care conduce divizia pentru acumulatori auto, declara ca urmatorul pas va fi solutia fara cobalt.

Contractele de livrare pentru perioada urmatoare au luat in considerare cresterea pretului la materiile prime, dar evolutia rapida ingrijoreaza suficient producatorii ca sa caute si sa gaseasca cat mai curand solutii alternative.

db

Distribuie acest articol!