Prejudecati despre electromobilitate si putin umor britanic
01.08.2018
        
Distribuie acest articol!   

Dintr-un sondaj efectuat pentru campania britanica Go Ultra Low, o initiativa mixta a industriei si guvernului, dedicata educatiei electromobilisitice si publicata pe pagina web Go Ultra Low, rezulta o serie de prejudecati care impiedica adoptarea pe scara mai larga a electrificarii transportului rutier in Marea Britanie.

Cu toate ca in primele sase luni ale anului 2018, autovehiculele electrice au reprezentat in Marea Britanie 5,5% din totalul de vanzari noi, Go Ultra Low descopera cu surprindere ca 42% din automobilistii britanici nu sunt siguri daca pot spala o masina electrica intr-o spalatorie automata si 52% nu ar putea descrie altei persoane ce este o masina electrica…

Intr-o nota mai serioasa, 89% nu stiu ca automobilele electrice accelereaza mai rapid decat cele dotate cu motoare clasice de aceeasi performanta.

Acelasi procentaj considera in mod eronat ca este mai costitoare intretinerea unui automobil electric, desi datele statistice din Marea Britanie estimeaza costuri de intretinere cu 70% mai mici decat la automobilele dotate cu motoare cu ardere interna.

Perceptia parcului auto electric este de asemenea puternic distorsionata, cu estimari medii de 15.000 automobile, in realitate fiind peste 40.000, la fel ca si cea a punctelor de incarcare, estimate de public la 6.000, cand in realitate sunt peste 17.000.

In plus, costul incarcarii acasa este supraevaluat de 7 ori si 29% din cei intervievati nu stiau ca un automobil electric poate fi incarcat la o priza de uz casnic.

Sondajul a fost realizat de firma OnePoll pentru campania Go Ultra Low in iunie 2018, cu un grup tinta de 2.000 de automobilisti britanici. Detalii aici.

db

Distribuie acest articol!