EVENIMENT INTERNATIONAL: Saptamana Electromobilitatii, 8-16 septembrie 2018
12.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Evenimentul denumit „National Drive Electric Week” a fost organizat pentru prima oara in 2011, de un grup de entuziasti, promotori ai electromobilitatii in SUA. Ajuns la a opta editie, evenimentul continua sa atraga proprietarii si potentialii clienti de autovehicule electrice, intr-o manifestare menita sa ofere posibilitatea de a conduce un automobil electric si de a dialoga cu cei ce le folosesc zilnic, si s-a extins in alte tari.

Participantii afla in acest fel atat despre oferta de modele existenta in zona lor geografica, cat si despre placerea si beneficiile condusului electric. In fiecare oras participant la eveniment se aduna cateva zeci si chiar sute de proprietari de automobile, motociclete, scutere, biciclete si vehicule de transport electrice, etaland in acest fel intregul spectru al ofertei, cu mult mai bogata decat ar putea sa prezinte orice dealer dedicat unei marci anume.

La aceste adunari de entuziasti, noii veniti experimenteaza usurinta conducerii unui automobil electric si afla despre economia si confortul realizat odata ce drumurile la pompa de combustibil sunt inlocuite de incarcarea cu energie electrica, acasa, la locul de munca sau in zonele de cumparaturi.

Eliminarea vizitelor si cheltuielilor periodice la service, pentru schimbul de ulei si filtre, curele si piese de uzura tipice motoarelor cu ardere interna, pentru sistemul de alimentare si cel de evacuare a gazelor, este un alt avantaj electromobilistic despre care participantii schimba informatii si educa potentialii clienti, pe baza experientei proprii.

Tot in acest mediu destins, bazat pe pasiunea comuna pentru mobilitatea electrica, partipantii afla despre formele de incurajare si subventiile existente la nivel de tara, stat, oras si comunitate, ce acopera un spectru foarte larg, de la subventii pentru achizitie, scutiri de taxe, parcare gratuita, pana la posibilitatea de a circula pe benzile rezervate transportului public, etc.

Faptul ca toate evenimentele se deruleaza fara zgomot si fara fum este un bonus in plus pentru atmosfera entuziasta generata de participantii inimosi. In acest an, evenimentul a beneficiat si de contributia unor sponsori, interesati de promovarea electromobilitatii ca forma de deplasare a viitorului si de plamadirea unei imagini ecologice si sustenabile pentru propria firma.

Harta si detaliile legate de evenimentele organizate in peste 300 de localitati din SUA, Canda, Australia si Noua Zeelanda, se gasesc aici.

Opinia electromobilistului:

Considerati ca in 2019 am putea organiza un astfel de eveniment la Sibiu?  

Scrieti-ne pe Facebook sau la adresa electromobilitate@24auto.ro.

Va multumim pentru colaborare, opinii si propuneri!

db

Distribuie acest articol!