Limuzina electrica Volkswagen I.D. Vizzion este anuntata pentru 2022
21.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

In cativa ani, conceptul Volkswagen I.D. Vizzion ar trebui sa se regaseasca pe linia de productie, ca un succesor spiritual pentru Phaeton. Daca totul va merge conform planificarii, versiunea de serie este programata sa debuteze in anul 2022, cu propulsie 100% electrica si autonomie de peste 600 km.

Volkswagen intentioneaza sa pozitioneze viitoarea sa limuzina electrica I.D. Vizzion ca pe un concurent pentru modelele de top de la Mercedes-Benz si Tesla. Desi la prezentarea oficiala din cadrul Salonului de la Geneva, prototipul a fost dezvaluit fara volan, sugerand un viitor model autonom, Jurgen Stackmann, executiv al companiei responsabil de vanzari si marketing, a confirmat ca modelul de serie va dispune de comenzi traditionale.

I.D. Vizzion va folosi platforma electrica MEB a Grupului Volkswagen. Ca atare, producatorul va putea oferi I.D. Vizzion in diferite configuratii de propulsie, inclusiv cu cate un motor electric pe fiecare punte, asigurand astfel tractiunea integrala.

O necunoscuta este legata de cat de mare va fi bateria. Cu siguranta, va fi mai mare decat cea de pe versiunea I.D. hatchback, astfel incat sa poata oferi o autonomie de peste 600 km.

Distribuie acest articol!