Volkswagen si-a prezentat viziunea in privinta automobilelor electrice: Electric For All
01.10.2018
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a lansat public campania Electric For All, prin care promite sa aduca pe strazi modele atractive la preturi accesibile, punand astfel bazele progresului masinilor electrice. Ofensiva are la baza matricea modulara pentru condusul electric (MEB), o platforma tehnologica dezvoltata in mod special pentru masinile electrice.

Productia Volkswagen ID., primul model de serie care are la baza MEB, va demara la Zwickau, la sfarsitul anului 2019. Volkswagen a prezentat piesa cheie a MEB – sasiul de rulare fara caroserie si interior – asa cum va fi aceasta utilizata pentru modelele de serie. De asemenea, Volkswagen ia initiativa in ceea ce priveste infrastructura statiilor de incarcare pentru modelele electrice. La Dresda va fi lansat, in acelasi timp, un prototip de design denumit „Volks-Wallbox”. Acest Wallbox este un sistem accesibil pentru acasa, care face incarcarea masinilor din familia ID. mai usoara si accesibila.

MEB, platforma tehnologica pentru epoca electrica, este principalul mesaj in vanzari al marcii Volkswagen. Este unul dintre cele mai importante proiecte din istoria Volkswagen, un moment tehnologic cheie, similar tranzitiei de la Beetle la Golf.

Circa 10 milioane de automobile la nivel de grup vor avea la baza aceasta platforma doar in prima etapa. MEB este coloana vertebrala din punct de vedere economic si tehnologic pentru masinile electrice care se adreseaza oricui. Este vorba despre prima masina electrica integral conectata cu toate utilitatile necesare pe care milioane de oameni si-o vor permite.

In plus, MEB aduce la un loc gama de cunostinte in materie de productie a echipei Volkswagen. Aceasta nu este o platforma pentru masini cu motoare pe combustie modificata ulterior, ci a fost proiectata de la inceput 100% pentru productia de masini electrice. Pana la finalul anului 2022, patru marci din grup vor produce pana la 27 de modele prin MEB la nivel global, variind de la masini compacte pana la modele lifestyle, cum va fi Bulli.

Toate modelele din familia ID. sunt proiectate pentru incarcare electrica rapida. Utilizand sisteme de incarcare rapida, bateria poate fi incarcata pana la 80% in doar 30 de minute multumita unui sistem de baterii mai puternic, dezvoltat de Divizia de Componente a Grupului Volkswagen.

Distribuie acest articol!