In curand un FordWagen - Elektroauto?
02.11.2018
        
Distribuie acest articol!   

Vestile din ultima vreme despre Ford nu au fost prea bune, fiind dominate de scaderea vanzarilor in China, cea mai mare piata auto globala, si de cursul mic al actiunilor, in scadere de cinci ani, perioada in care industria auto globala s-a bucurat de vanzari record.

Nici la capitolul vehiculelor electrice si hibride stirile de la Ford nu sunt pozitive. Desi avea la un moment dat trei modele, Fusion Energi, C-Max Energi si Focus Electric, realizand peste 3.000 de vanzari pe luna. Productia a incetat pentru ultimele doua modele si chiar daca se mai gasesc in stoc la dealeri, Fusion Energi este singurul model ramas in productie pentru 2019.

Asa cum am relatat la vremea potrivita, Ford intentioneaza sa colaboreze cu grupul Volkswagen pe linia vehiculelor comerciale. Mai recent, presa internationala a lansat speculatii despre o posibila unire a fortelor celor doua mari firme in vederea colaborarii si in domeniul automobilelor electrice.

Foarte apreciata in industrie pentru flexibilitatea oferita de a construi numeroase variante de autovehicule electrice, noua platforma dedicata de la Volkswagen, denumita MEB, se pare ca va deveni si fundatia si pentru programul electric Ford.

Pana la clarificarea acestor zvonuri, prin declaratii oficiale, dorim sa reamintim ca Ford produce in Germania autovehicule electrice pentru Posta Germana.

db

Distribuie acest articol!