Conceptul “entry-level” Audi e-tron hatchback urmeaza sa apara in cateva luni
10.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Oficialii Audi au dezvaluit ca recent lansatul concept e-tron GT va fi urmat de un altul, care ar urma sa fie dezvaluit peste cateva luni. Potrivit publicatiei Auto Express, viitorul concept va previzualiza un hatchback ce va constitui intrarea in viitoarea gama electrica de la Audi.

Conceptul va avea aproximativ aceeasi dimensiune ca Audi A3 si cu versiunea de productie a conceptului Volkswagen ID. Desigur, asemanarile cu Volkswagen nu sunt intamplatoare, deoarece ambele modele sunt dezvoltate pe noua platforma MEB a grupului german.

Decizia de a concepe modelul folosind platforma MEB ar trebui sa contribuie la scaderea costurilor, ceea ce este o veste buna pentru cei care cauta ceva mai accesibil.

Deocamdata nu se cunosc detalii tehnice, insa versiunea de productie a conceptului ID este prevazuta sa apara pana la sfarsitul anului 2019. Volkswagen a anuntat ca gama sa de modele ID, bazata pe platforma MEB, va avea, in primul rand, tractiune pe puntea fata. De asemenea, vor fi si variante cu tractiune integrala, care vor dispune de un motor electric suplimentar.

Autonomia ramane inca un mister, insa specificatiile ar trebui sa fie aceleasi ca cele din gama ID. Ne putem astepta, asadar, la un pachet modular de baterii, care sa permita trecerea la un interval cuprins intre 320 km si peste 547 km.

Si stilul ramane ivaluit in mister, insa seful departamentului de design exterior de la Audi a sugerat ca hatchback-ul va avea un stil ceva mai conventional decat celelalte modele e-tron.

Avand in vedere ca a fost anuntat pentru urmatoarele luni, conceptul ar putea fi prezentat in primavara lui 2019, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Distribuie acest articol!