In anul 2026, Volkswagen va lansa ultima generatie de motoare cu combustie interna
11.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Ultima generatie de motoare pe baza de combustibili fosili de la Volkswagen isi va face aparitia pe piata in 2026. Intentia constructorului german este de a-si indrepta atentia, mai apoi, exclusiv asupra automobilelor complet electrice.

Directorul departamentului de strategie al marcii germane, Michael Jost, a declarat intr-o conferinta de presa: „In anul 2026 va fi ultimul inceput de produs pe o platforma cu motor cu combustie”. Anul respectiv s-ar potrivi ca moment de lansare a generatiei 9 pentru Golf, daca luam in calcul anuntata aparitie a generatiei 8 in 2019 si ciclul obisnuit de sapte ani.

Pe de alta parte, ultima platforma bazata pe motoare cu combustie ar putea fi folosita in productie timp de cel putin un deceniu. Este putin probabil, totusi, sa mai existe in productie o astfel de tehnologie, in 2040!

Scandalului Dieselgate, declansat in 2015, a accelerat trecerea gigantului Volkswagen spre porpulsia electrica. Planurile de viitor au devenit foarte ambitioase intre timp si vizeaza aparitia, in doar cativa ani, a unei intregi game compuse din modele 100% electrice.

Pe parcurs, Volkswagen va continua sa-si adapteze propulsiile pe benzina si diesel, pentru a respecta standardele de mediu, pana cand noua platforma va fi lansata, in 2026. Astfel, sistemele hibride plug-in vor fi tot mai raspandite in gama conglomeratului german.

Distribuie acest articol!